Jānis Bērziņš pievienojies Polijas basketbola čempionvienībai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Bērziņš
Jānis Bērziņš Foto: basketzg.pl

Latvijas basketbola izlases uzbrucējs Jānis Bērziņš pievienojies Polijas vicečempioniem Varšavas "Legia", ziņo viņa jaunā komanda.

"Esam gandarīti paziņot, ka komandai pievienojiesJānis Bērziņš," teikts vienības paziņojumā. "Šogad komandu būvēsim nedaudz savādāk, un tāds spēlētājs no Latvijas izlases, kurš pirms diviem gadiem spēlēja Zelona Guras "Zastal", bet pagājušajā sezonā Spānijā un Grieķijā, mums noteikti palīdzēs cīņā par augstām vietām."

Pirms diviem gadiem Bērziņš ar "Zastal" kļuva par Polijas vicečempionu, bet aizvadīto sezonu uzbrucējs uzsāka Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Manresas "Baxi", bet sezonas gaitā pārcēlās uz Grieķijas čempionātu, kur "Larisa" rindās bronzas sērijā ar 2-3 piekāpās Patras "Promitheas".

"Legia" jaunajā sezonā spēlēs arī FIBA Čempionu līgā, kurā ielozēta C apakšgrupā kopā ar Izraēlas vienību Holonas "Hapoel", beļģu "Ostende" un Stambulas "Galatasaray" no Turcijas.

"Piekritu parakstīt līgumu ar "Legia", jo komandas galvenais treneris [Vojcehs] Kamiņskis ļoti vēlējās mani redzēt sastāvā," kluba mājaslapā citēts 29 gadus vecais Bērziņš. "Zinu, ka klubam ir bagāta vēsture, pagājušajā sezonā tas bija Polijas līgas finālā. Tā, ka noteikti būšu klubā ar cīnīsimies par čempiontitulu. "Legia" spēlēs Čempionu līgas grupu turnīrā - un tas man ir bonuss. Šim turnīram tiek pievērsta liela uzmanība un tā ir arēna, kur var parādīt savas prasmes plašākai publikai."

Bērziņš pirms iepriekšējās sezonas Polijā savu basketbolista karjeru veidojis Latvijā, spēlējot "Valmieras", "VEF Rīga" un "Ventspils" komandu rindās. Viņš divreiz kļuva par Latvijas čempionu Rīgas kluba sastāvā. 2016.gadā viņš devās leģionāra gaitās uz Itāliju, kur pievienojās A sērijas basketbola klubam Kapo d'Orlando "Betaland", noslēdzot līgumu uz divām sezonām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu