Igauņi ar tumšu pagātni cenšas iesaistīt pusi pasaules jaunā kriptovalūtu tīkla mārketinga shēmā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Proxima Studio/Shutterstock

"Dzīvo kā monarhs! Dzīvojiet pēc saviem noteikumiem," teikts reklāmām, kurā igauņi ar ļoti apšaubāmu reputāciju aicina pasaules nabadzīgāko valstu iedzīvotājus investēt kriptovalūtu tīkla mārketinga shēmā, vēsta ziņu medijs "Postimees".

Grupa igauņu visā pasaulē vērpj kriptovalūtu tīkla mārketinga shēmu ar nosaukumu "Monarch", solot nodrošināt pārtikušu nākotni Āzijas, Āfrikas un Dienvidamerikas valstu iedzīvotājiem.

Pirms kāda laika šīs grupas dalībnieki Igaunijā viesnīcā "Hilton" prezentēja savu ideju.

Jau vēstīts, kakKriptovalūta "Bitcoin" ir bijusi dažādu skandālu avots jau kopš pašiem pirmsākumiem 2009. gadā. Tāpat bitkoinu panākumu ēnā ir tapušas citas digitālās valūtas.

"Bitcoin" pastāvēšanas laikā kriptovalūta ir kritizēta par lielu vērtības nestabilitāti, sarežģītajām transakcijām un lielo elektroenerģijas patēriņu tās ieguvei. Turklāt - ir valstis, kur jebkādas operācijas ar kriptovalūtām ir aizliegtas.

Investori kriptovalūtas redz kā zināmu apdrošināšanās instrumentu pret inflāciju, un šis alternatīvais maksājumu līdzeklis nu ir nozīmīgs spēlētājs arī ekonomikā. Bitkoina un citu alternatīvo monētu likumīgais statuss katrā valstī ir citādāks. Lielākā daļa pasaules valstu bitkoinu neatzīst kā legālu maksāšanas līdzekli, taču - nav aizliegts veikt transakcijas un citas operācijas ar to.

Atsevišķās valstīs ir noteikti dažādi limiti, ierobežojot kriptovalūtu izmantošanu, piemēram, bankām liedzot finanšu operācijās izmantot digitālās valūtas. Bet ir arī valstis, kur par "Bitcoin" izmantošanu draud ļoti lielas soda sankcijas. Tās ir valstis, kurās digitālās valūtas tiek uzskatītas pat par apdraudējumu tradicionālajai naudas sistēmai un ekonomikai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu