Uzņēmumam "Jarva" laužot līgumu ar CSDD, fotoradari netiks izslēgti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Stacionārais fotoradars.
Stacionārais fotoradars. Foto: Ieva Čīka/LETA

Fotoradari netiks izslēgti, to uzturētājam SIA "Jarva" laužot līgumu ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD), intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja CSDD valdes loceklis Aivars Aksenoks.

Viņš uzsvēra, ka uzņēmuma prasītais palielinājums 48% apmērā ir nesamērīgs. Aksenoks paskaidroja, kā veidojas uzņēmuma izmaksas: 40% izmaksas ir par licenci strādāt ar fotoradariem, 33% par fotoradaru verifikāciju, bet saimnieciskās izmaksas par uzturēšanu ir 27%.

Palielinājums varot būt tikai pēdējā pozīcijā, un degvielas izmaksas vispār varētu sastādīt ap 1% no kopējām izmaksām, jo lielāko daļu fotoradaru problēmu novērš attālināti.

CSDD ir gatava izmaksu palielinājumam, ja tas būs pamatots ar aprēķiniem. Uzņēmuma prasīto palielinājumu CSDD "ne pēc likuma, ne loģiskiem apsvērumiem nevar pieņemt", norādīja Aksenoks.

CSDD sazinājies ar fotoradaru rūpnīcu, kur norādīja, ka fotoradari netiek izslēgti un garantēja licenci. Tādējādi ir skaidrs, ka iekārtas izslēgtas netiks.

Situāciju risina arī saistībā ar verifikāciju. Savukārt saimnieciskajai uzturēšanai konkursā var pieteikties plašs pretendentu loks. Tajā pašā laikā Aksenoks uzsvēra, ka visvienkāršāk būtu, ja līdzšinējais uzturētājs SIA "Jarva" pieļautu iespēju vienoties.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu