Septembrī turpinās izskatīt krimināllietu par slimu bērnu projektam paredzētas naudas piesavināšanos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: PanuShot/Shutterstock

Krimināllietu, kurā divas personas apsūdzētas par 13 259 eiro piesavināšanos no Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) projekta, kas bija paredzēts slimu bērnu sociālās atstumtības riska mazināšanai, Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa turpinās skatīt 2. septmebrī plkst. 12.30, noskaidrots tiesā.

Lietā apsūdzēts bijušais biedrības "Latvijas autisma centrs" vadītājs Jānis Bērziņš un grāmatvede Zaiga Siliņa.

Prokuratūrā iepriekš noskaidrots, ka abas personas apsūdzētas par piesavināšanos, bet viena no viena no tām - arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Lēmumā par krimināllietas nodošanu tiesai teikts, ka SIF savulaik noslēdza projekta līgumu ar Latvijas autisma centru, kuru pārstāvēja tās valdes loceklis Bērziņš. Viņš bija atbildīgs par līguma izpildi.

Atbilstoši noslēgtajam līgumam Latvijas autisma centram tika uzticēts no 2013. gada 1. novembra līdz 2015. gada 31. oktobrim īstenot Eiropas ekonomiskās zonas finanšu instrumenta projektu "Bērnu ar autismu un autiska spektra traucējumiem invalidizācijas un sociālās atstumtības riska mazināšana".

Saskaņā ar noslēgto līgumu SIF uzticēja Latvijas autisma centram 90% no kopējiem ar pasākuma ieviešanu saistītiem biedrības izdevumiem.

Pretēji projekta līgumā noteiktajam biedrības valdes loceklis prettiesiski ieguva daļu no SIF piešķirtajiem līdzekļiem, norāda prokuratūra. Tāpat viņš kopā ar otru apsūdzēto - Siliņu, kura nodrošināja biedrības grāmatvedību, SIF iesniegtajās finanšu atskaitēs iekļāva uz projektu neattiecināmas izmaksas, lai vēlāk ar biedrības rīcībā nodoto naudu rīkotos pēc saviem ieskatiem. Tādā veidā apsūdzētie prettiesiski ieguvuši daļu no fonda piešķirtajiem naudas līdzekļiem jeb 13 259 eiro, uzskata prokuratūra.

Turklāt Bērziņš tiek apsūdzēts arī par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, kurus iepriekš prettiesiski piesavinājās. Apsūdzētais vairākkārt veicis dažādus finanšu darījumus, kā rezultātā noziedzīgi iegūtos naudas līdzekļus 8585 eiro apmērā ieguva sev un rīkojās ar tiem pēc saviem ieskatiem, teikts apsūdzībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu