VIDEO ⟩ Raidījums: Daugavpils domei neesot trešdaļmiljona eiro okupācijas pieminekļu demontāžai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš.
Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš. Foto: Zane Bitere / LETA

Lai izpildītu likumu par padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu novākšanu, Daugavpils dome rēķinājusi, ka divu pieminekļu demontāža izmaksās 350 000 eiro. Naudas pašvaldībai neesot, vēsta TV3 Ziņas. 

Daugavpils dome esot gatava pildīt likumu par padomju režīmu slavinošu objektu demontāžu, taču ne par pašvaldības budžeta līdzekļiem. Jaunpieņemtais likums nosaka, ka 50% izmaksu jāuzņemas pašvaldībām. 

Daugavpils domes pasūtītā provizorisko izmaksu tāme, lai likvidētu virszemes un pazemes konstrukcijas Sarkanās armijas karavīriem veltītajai vietai Slavas skvērā un Sarkanās armijas strēlnieku piemineklim 18. novembra ielā, uzrādot 350 000 eiro.

Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš skaidro: "Pamata finansējuma pozīcijas, tā naudiņa no pašvaldības galvenokārt iet bēgļu atbalsta programmām Daugavpilī un lai samazinātu, kompensētu energoresursu cenu pieaugumu, nodrošinātu bērnu ēdināšanas pieaugumu skolās. Pašvaldība šobrīd rūpējas par dzīviem cilvēkiem, nevis pieminekļiem."

To, ka Daugavpilij esot juridisks pamatojums iebildumiem, atzīst arī Latvijas Pašvaldību savienībā. "Formāli, ja valsts uzliek pienākumu un tā bija valsts izvēle jaukt nost, valstij arī vajadzētu finansēt. Pašvaldībām uzlikts pienākums. Ja naudas nav, ir jāaizņemas," skaidro Latvijas Pašvaldību savienības vecākais padomnieks Māris Pūķis.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu