Kuleba: Krievija un Ukraina ir gandrīz vienojušās par labības eksportu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Artem Grebenyuk/Shutterstock

Ukrainas ārlietu ministrs Dmitrijs Kuleba paziņojis, ka Krievija un Ukraina ar starptautisko starpnieku palīdzību ir gandrīz panākušas vienošanos par Ukrainas ostu atbloķēšanu labības eksportam.

"Tiešām, šobrīd mēs esam ļoti tālā stadijā. Un ceram, ka Krievijas Federācija rīkosies atbildīgi un parakstīsies zem saistībām, kas ir paredzētas šīs vienošanās projektā," telekanālam "Rada" pavēstīja Kuleba.

Viņš uzsvēra, ka sarunās piedalās ne tikai valstu valdību pārstāvji, bet arī starpnieki no starptautiskajām organizācijām, un viss process ir ļoti sarežģīts.

"Diplomātijā ir tāds noteikums - "nekas nav saskaņots, kamēr viss nav saskaņots". Jebkurā brīdī viss var izjukt," norādīja ministrs.

Krievija februārī sāka pilna mēroga karu pret Ukrainu un ir ieņēmusi dažas Melnās jūras ostas, bet bombardē citas, arī galveno Ukrainas labības eksporta ostu Odesā.

Ukraina arī izvietojusi mīnas ap dažām ostām, lai aizsargātos pret Krievijas uzbrukumu.

Ukrainas lauksaimniecības sektors ir svarīgs labības avots pasaules tirgos, īpaši Tuvajos Austrumos un Āfrikā, kur situācija ap pārtikas nodrošinājumu ir sevišķi saspringta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu