"Bellingcat" izmeklētājs nosauc trīs iemeslus, kas šobrīd liek stresot Putinam

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vladimirs Putins.
Vladimirs Putins. Foto: AFP/SCANPIX

Kremļa saimnieks Vladimirs Putins apzinās, ka Krievija nevar gūt panākumus Ukrainā, tāpēc viņš cenšas glābt savu reputāciju, intervijā Ukrainas televīzijas kanālam "FreeDom" pauda starptautiskā pētnieciskās žurnālistikas projekta "Bellingcat" izmeklējošais žurnālists Hristo Grozevs.

Žurnālists norādīja uz trim faktoriem, kas palielina stresu agresorvalsts prezidentam.

Pirmais ir neveiksmīgā "specoperācija", otrais - nepieciešamība pēc masu mobilizācijas, kuru Putins baidās izsludināt Krievijas Federācijā. Trešais faktors - starptautiskā izolācija.

"Es nevaru iedomāties situāciju, kurā Putins uzskata, ka viņam ir veiksmīga "operācija", kaut vai daļēji veiksmīga. Tāpēc visas viņa pēdējo nedēļu runas var uzskatīt par mēģinājumu kaut kā glābt savu reputāciju," uzskata "Bellingcat" pētnieks.

Viņš piebilda, ka, neraugoties uz propagandas centieniem, krievi pilnībā apzinās milzīgos Krievijas bruņoto spēku zaudējumus Ukrainā. Grozevs sacīja, ka Putina bailes izsludināt oficiālu mobilizāciju liecina, ka Kremļa saimnieks saprot, ka pat Krievijas "nozombētā sabiedrība" nav tam gatava.

"Jo pārāk daudz, desmitiem tūkstošu māšu un vecāku jau tagad stāsta saviem draugiem un radiniekiem, ka viņu dēli ir pazuduši vai viņu dzīvesbiedri nav atgriezušies.

Un viņš nebrīdināja, ka būs šāda cena," uzsvēra izmeklētājs.

Žurnālists uzskata, ka Putins bez mobilizācijas nespēs turpināt karu, vēl jo mazāk - uzvarēt tajā, īpaši tad, ja mainīsies spēku samērs. Tāpēc Krievijas Federācija veiks slepenu mobilizāciju, taču tās resursi nav bezgalīgi.

"Es saprotu, ka viņš ir panikas stāvoklī," par Putinu saka Grozevs.

Žurnālists uzskata, ka starptautiskā izolācija Putinam rada papildu stresu, jo viņš šādu scenāriju nebija gaidījis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu