Dubultā dzīve bailēs par drošību. Ārsti atklāj savu ikdienu pēc "Rou pret Veidu" sprieduma atcelšanas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: komokvm/ Shutterstock

Jebkurā nedēļas dienā Džeimsu (vārds mainīts) var atrast viņa ģimenes klīnikā, kurā viņš pārbauda bērnu veselību, veic diagnostiku un konsultē vecāka gadagājuma pacientus diabēta ārstēšanā. Tomēr divas dienas mēnesī ārsts velta laiku, lai veiktu abortus bezpeļņas organizācijā "Planned Parenthood". Viņš neļauj publiski abām pasaulēm satikties, vēsta medijs "Insider".

Aidaho štats Amerikas Savienotajās Valstīs ir naidīgs abortu pakalpojumu sniedzējiem, medijam "Insider" stāsta Džeimss un citi šī štata ārsti. Aidaho abortu var veikt tikai tad, ja grūtniecība iestājusies izvarošanas vai incesta dēļ, kā arī gadījumos, kad ir jāglābj mātes dzīvība.

Štatā ir maz abortu pakalpojumu sniedzēju. Tie, kuri nolemj to darīt, bieži vien dzīvo ar divām identitātēm, lai saglabātu savu pilnas slodzes darbu un justos droši, stāsta Džeimss.

Dubultā loma pasargā primāro darbavietu no iespējamā finansējuma samazinājuma un tiesvedībām nākotnē. Kolēģi ar atšķirīgiem uzskatiem varētu aizkavēt pacientu nosūtīšanu, ja viņi zinātu, ka Džeimss veic abortus.

Tomēr slepenība var ietekmēt ārstus personīgi, stāsta Džeimss.

Džeimsa kaimiņi nezina par šo viņa identitātes daļu:

"Viņi zina, ka esmu ģimenes ārsts, bet nenojauš, ko tieši es daru. Kad viņi jautā par manu darbu, es "nereklamēju" abortu veikšanu."

Citiem ārstiem, kurus vīrietis pazīst, ir jābūt vēl noslēgtākiem, piemēram, vienam ārstam savās mājās vajadzēja ieslēgties vannasistabā, lai atbildētu uz zvanu, kas bija saistīts ar abortu, "jo viņa ģimene nezina, ka viņš veic abortus", skaidro Džeimss.

Savukārt 35 gadus vecā Tesa Hovela pārtrauca izrakstīt aborta tabletes, jo vienu dienu pie viņas mājas ieradās protestētāji:

"Man ir mazi bērni, es vienkārši varu novirzīt pacientus uz [organizāciju] "Planned Parenthood"," viņa saka. "Tas nav manas drošības vērts."

Savukārt cits anonīms ārsts atceras gadījumu, kad viņa kolēģis saņēma negatīvas atsauksmes, jo pārāk atklāti atbalstīja sieviešu tiesības uz abortu.

Aborts ir procedūra, "kuru pakalpojumu sniedzējs, kurš ir apmācīts to sniegt, var droši veikt gandrīz jebkurā primārās veselības aprūpes iestādē", skaidro anonīmais ārsts.

"Tomēr," viņš turpina, "baiļu dēļ no tiesvedības, sabiedrības uztveres, bažām par personīgo drošību un biznesa zaudēšanu, piemēram, boikota dēļ, mums šī ļoti vienkāršā procedūra jānodrošina pavisam citā vidē un nevienam to nedrīkst atklāt, lai riskam nepakļautu sevi, ģimeni vai darbavietu."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu