VIDEO ⟩ "Man vienkārši vajadzēja paskatīties spogulī." Autovadītājam atverot durvis, garām braucoša sieviete piedzīvo kritienu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Velojosla Elizabetes ielā.
Velojosla Elizabetes ielā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdien, 21. jūlijā, kāda sieviete, Rīgas centrā braucot ar velosipēdu pa riteņbraucējiem paredzēto joslu, smagi nokrita. "Volvo" automašīnas vadītājs novietoja auto stāvēšanai neatļautā vietā un atvēra spēkrata durvis brīdī, kad riteņbraucēja brauca garām. Sieviete guva traumas un tika nogādāta slimnīcā, vēsta raidījums "Degpunktā".

Rīgā, Bruņinieku ielā, riteņbraucēju joslā bija apstājusies "Volvo" markas automašīna, kurā sēdēja divi strādnieki. Spēkrats daļēji atradās arī uz gājēju celiņa. Viņi bija ieradušies pārlīmēt plēvi uz trotuāra. Lai ietaupītu laiku, šoferis ieslēdza avārijas signālu un apstājās neatļautā vietā.

Vadītājs grasījās izkāpt no "Volvo", bet nepārliecinājās, vai uz riteņbraucēju celiņa kāds neatrodas. Pret atvērtajām durvīm stipri atsitās sieviete. Kritiens izskatījās smags, stāsta apkārtējie aculiecinieki.

Blakus esošā veikala darbinieces aicināja cietušo sagaidīt mediķu brigādi iekštelpās, bet sieviete atteicās.

Mediķu brigāde nogādāja cietušo uz ārstniecības iestādi. "Volvo" vadītājs stāsta, ka jūtas vainīgs un apzinās savu atbildību notikušajā:

"Es biju neuzmanīgs. Man vienkārši vajadzēja paskatīties spogulī, bet tajā brīdī man priekšā nokrita plēves gabals, tāpēc es koncentrējos uz tā pārtveršanu, lai tas nenonāktu uz ceļa. Man cilvēciski šķiet, ka tā bija mana vaina."

Policijas ekipāža uzkavējās, lai pieņemtu autovadītāja paskaidrojumu.

"Volvo" vadītājs drīzumā saņems ziņu no likumsargu iecirkņa, lai noskaidrotu, kāds sods viņu gaida par neuzmanīgo rīcību.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu