"Jauni čaļi pārsvarā. Ļoti jauni, neprofesionāli." Latvietis, kurš karo Ukrainā, stāsta par okupantu karaspēku

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ReTV Ziņas

20. jūlijā ReTV filmēšanas grupa ceļā pavadīja vienu no tiem latviešiem, kas cīnās frontē Ukrainā.

Krists Ancāns iepriekš nav bijis saistīts ar armiju, viņš visu apguvis jau Ukrainā, kur ieradies ar pārliecību, ka, tikai karojot pret agresoru, var saglabāt arī savas dzimtenes neatkarību.

21. jūlijā Krists sasniedza Ukrainu, lai turpinātu ceļu uz Harkivu, kur ierakumos izvietojies viņa daudznacionālais bataljons.

Pēdējos gadus dzīvojot Vācijā, Krists nekad nedomāja, ka reiz kļūs par karavīru. 

Krists Latvijā uzturējās vien nedēļu. Dzimtenē viņš nav bijis pusotru gadu, tāpēc Kurzemes pusē vēlējās satikt mammu un māsu. Karavīrs atzīst, ka Latvijā būt neesot vienkārši, cilvēki visapkārt bauda savus atvaļinājumus, bet viņš zina, ka biedri Austrumu frontē atrodas ierakumos, cik vien dziļi var, lai izdzīvotu.

Bet otrā frontes pusē esot ne vienmēr militāri sagatavots pretinieks. "Jauni čaļi pārsvarā. Ļoti jauni, neprofesionāli. Obligātais militārais dienests un iemests karā!"

Krista izvēle doties uz karadarbības zonu notika martā. Uzzinot par Krievijas agresiju pret Ukrainu, Krists no Vācijas devās uz Ukrainu, kur tobrīd formējās pirmie internacionālie bataljoni. Tur satikās cilvēki no visas pasaules

Video: ReTV sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu