Piemēro 250 eiro administratīvo sodu Sondoram par agresiju pret deputātu Pūci

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas deputāts Juris Pūce.
Saeimas deputāts Juris Pūce. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Valsts policija piemērojusi 250 eiro administratīvo sodu aktīvistam Jānim Sondaram par agresiju pret Saeimas deputātu Juri Pūci (AP), noskaidroja aģentūra LETA.

Sociālajos tīklos ievietotajā Sondara filmētajā video bija redzams, kā viņš seko politiķim Pūcem uz ielas un velta rupjus lamuvārdus ne tikai Pūcem, bet, kā noprotams, arī citiem vārdā nenosauktiem politiķiem. Filmētājs paziņojis, ka "pēc termiņa beigām jūs visi tiksiet tiesāti" ar augstāko soda mēru, un viņš paudis cerību, ka uz to laiku tiks "atjaunota pakāršana un nošaušana".

Lai arī filmētājs videomateriālā apgalvo, ka Pūce esot grūstījies, politiķis fiziski uz notikušo nereaģēja, bet turpināja ceļu, līdz iekāpa automašīnā un aizbrauca.

Minētā vēršanās pret Pūci pērn 14.oktobrī tika pārraidīta tiešraidē sociālajā tīklā "Facebook". Video autors no sava "Facebook" profila regulāri publicējis pret politiķiem vērstus ierakstus, kritizējis vakcināciju pret Covid-19 un dalījies ar citiem tamlīdzīgiem ierakstiem.

Par vēršanos pret Pūci Valsts policijā tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa sākšanu pēc Krimināllikuma panta par huligānismu. Pēc aizturēšanas Sondars divas dienas atradies policijas izolatorā Čiekurkalnā un policija rosinājusi viņu apcietināt, taču tiesa to atteikusies darīt.

Tagad policijā aģentūra LETA noskaidroja, ka kriminālprocess izbeigts, jo netika konstatētas Krimināllikumā paredzētās noziedzīgā nodarījuma pazīmes. Tā vietā tika sākts administratīvā pārkāpuma process par sīko huligānismu, un vīrietim piemērots 250 eiro sods.

Jau ziņots, ka šogad martā Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa Sondaram citā krimināllietā piesprieda brīvības atņemšanu uz diviem mēnešiem par pētnieciskās žurnālistikas centra "Re:Baltica" žurnālistes Ingas Spriņģes vajāšanu.

Vienlaikus nolemts izpildīt Vidzemes rajona tiesas 2019.gada 17.aprīļa spriedumā viņam piespriesto divu gadu brīvības atņemšanu par aptuveni 22 gramu marihuānas glabāšanu. Šis sods līdz šim viņam bija piemērots nosacīti, bet tagad noteikta reāla brīvības atņemšana.

Rezultātā kā galīgais sods Sondaram noteikta brīvības atņemšana uz diviem gadiem un vienu mēnesi un probācijas uzraudzība uz vienu gadu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu