VIDEO ⟩ Čīlē aizdomīga uzņēmuma teritorijā izveidojies gigantisks caurums. Vietējie vēsta par regulāriem sprādzieniem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Čīlē uz Kanādas uzņēmuma zemesgabala izveidojies milzu iegruvums. Caurumu, kura diametrs ir 82 pēdas (24 metri), ģeologi pēta, lai noskaidrotu, vai tam ir saistība ar apstrīdamām ārvalstu kalnrūpniecības darbībām reģionā, vēsta medijs "Vice".

Nacionālais ģeoloģijas un kalnrūpniecības dienests mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja, ka tas par iegruvumu pirmo reizi uzzinājis sestdien, 30. jūlijā. Caurums izveidojies Atakamas reģionā.

"Ir ievērojams dziļums - aptuveni 200 metri līdz apakšai. Mēs tur apakšā neesam atklājuši nekādus materiālus, taču esam redzējuši daudz ūdens," teikts paziņojumā.

Aptuveni divu futbola laukumu dziļuma caurums izveidojās netālu no Alkaparosas vara raktuvēm, kas pieder Kanādas uzņēmumam "Laudin Mining".

Kanādas kalnrūpniecības uzņēmumi darbojas visā Latīņamerikā, un gadu gaitā tie ir apsūdzēti dažādos vides un cilvēktiesību pārkāpumos.

"Laudin Mining" savā tīmekļa vietnē publicēja paziņojumu, kurā teikts, ka "pēc atklāšanas teritorija tika nekavējoties izolēta un par to tika informētas attiecīgās regulatīvās iestādes. Tas nav ietekmējis personālu, aprīkojumu vai infrastruktūru".

Taču uzņēmuma paziņojums nepārliecināja vietējo sabiedrību. 25 gadus vecais rajona mērs Zuninga apgalvoja, ka kopiena katru dienu piedzīvo sprādzienus un spēcīgas zemestrīces no raktuvēm, kas ir "iznīcinājušas mūsu mājas un mūsu ielas, un šodien iznīcinājušas zemi".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu