Okupanti plāno rīkot rokkoncertu "Azovstaļ" rūpnīcā (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Krievu okupanti ir paziņojuši par rokkoncerta norisi uz laiku okupētajā Mariupolē, "Azovstaļ" metalurģijas rūpnīcā, kuru ilgstoši un varonīgi aizsargāja Ukrainas Azovas kaujinieki, vēsta Ukrainas mediji.

Par to 2. augustā savā telegrammā ziņoja bijušā Mariupoles mēra padomnieks Petro Andrjuščenko.

"Putins uzņem apgriezienus. Šāda riebeklība valsts brīvprātīgo "Jaunās gvardes" veidolā ir paziņojusi par rokkoncertu "Azovstaļ". Jaunieši - viņi velk savas vecmāmiņas dziedāt padomju dziesmas. Tātad - izrāde Dramatiskajā teātrī, rokkoncerts "Azovstaļ". Nākamais - Helovīns pie masu kapiem Vecajā Krimā?" viņš rakstīja.

Andruščenko arī norādīja, ka kolaboracionisti uz piejūras ciematiem bija nosūtījuši piepilsētas autobusus. Un, lai atvieglotu Krievijas celtnieku ierašanos, no pilsētas maršrutiem tika izņemti labākie autobusi ar gaisa kondicionieriem, tādējādi palielinot rindas un gaidīšanas laiku Mariupoles iedzīvotājiem.

"Kolaboracionisti nevar nodrošināt normālu ūdeni un apkuri, bet viņi rīko koncertus pilsētā, kur zem gruvešiem joprojām atrodas simtiem neapbedītu cilvēku," viņš teica.

Krievijas agresija Mariupolē izraisīja milzīgu humanitāro katastrofu. Pilsēta tika gandrīz pilnībā izpostīta okupantu apšaudes rezultātā. Mariupolei pašlaik nav elektrības, ūdens un gāzes apgādes. Tai draud ekoloģiska katastrofa un infekcijas slimību uzliesmojums.

Pašlaik Mariupolē ir palikuši vairāk nekā 100 000 iedzīvotāju. Kopš Krievijas iebrukuma sākuma pilsētā ir gājuši bojā aptuveni 22 000 civiliedzīvotāju. Un vairāk nekā 50 000 tika deportēti uz Krieviju un uz laiku okupēto Doneckas apgabala teritoriju.

Tomēr Krievijas okupanti ir arī paziņojuši, ka 10. augustā tiks atklāta jaunā teātra sezona Dramatiskajā teātrī, kura apšaudē tika nogalināti vairāk nekā 300 civiliedzīvotāju.

Vēl 18. maijā pašpasludinātās Doneckas Tautas republikas līderis Deniss Pušilins paziņoja, ka "Azovstaļ" rūpnīcas vietā plānots izveidot tehnoloģisko parku jeb parku zonu. Viņš arī norādīja, ka Mariupole "tiks atjaunota, liekot uzsvaru uz kūrorta biznesu", un pauda cerību, ka Krievija palīdzēs to īstenot.

Pavisam nesen, 25. jūlijā, parādījās informācija no Ukrainas izlūkdienesta, ka Kremlis plāno atjaunot okupēto Mariupoli līdz 2040. gada beigām. Tā apsver četrus "Azovstaļ" variantus - ražošanas atjaunošanu, kādas sabiedriskās un biznesa platformas izveidi un divus parka būvniecības scenārijus.

Atjaunošana notiks trīs posmos - līdz 2022. gada beigām, no 2023. līdz 2025. gadam un līdz 2040. gadam.

Pirmā posma uzdevums ir atjaunot vitāli svarīgo infrastruktūru. "Īpaša uzmanība tiek pievērsta kapsētas izvietošanai," kam ieteicams izmantot lidostas teritoriju.

Līdz 2025. gadam plānota "mājokļu būvniecība, inženiertehniskās un transporta infrastruktūras atjaunošana un attīstība".

Savukārt līdz 2040. gadam Krievijas valdība vēlas nodrošināt "pilsētas teritoriju budžeta efektivitāti un ekonomisko pašpietiekamību". Paredzēta arī Volnovahas-Mariupoles dzelzceļa izbūve un "starptautiskā transporta koridora" izveide caur Mariupoli uz anektēto Krimu un Odesu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu