Grebņevas robežkontroles punktā pārbaude var ieilgt līdz diennaktij

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Iebraucot Latvijā, gandrīz diennakti var nākties gaidīt rindu uz robežpārbaudi, jo situācija saistīta ar rekonstrukcijas darbiem Grebņevas (Ubiļinka) robežkontroles punktā un palielināto bēgļu plūsmu, skaidro Valsts robežsardze.

Kā vēsta Valsts robežsardze, remondarbu laikā šī robežkontroles punkta caurlaidība ir stipri samazinājusies un šobrīd ieceļošanai Latvijā darbojas tikai viena josla vieglo transportlīdzekļu plūsmai, kas ievērojami kavē robežpārbaudes procedūru īstenošanu.

Savukārt Krievijas kara pret Ukrainu dēļ ievērojami palielinājies valstī ieceļojošo personu, pamatā - Ukrainas un Moldovas valstspiederīgo, skaits, vairums no kuriem ir kājāmgājēji.

Pēc robežsardzes sniegtās informācijas, robežpārbaudes procedūras tiek veiktas prioritārā secībā un primāri tiek pārbaudītas valsts robežu šķērsojošās personas - kājāmgājēji, līdz ar to vieglo transportlīdzekļu caurlaidība robežkontroles punktā ir vidēji tikai četras līdz piecas automašīnas stundā. Šobrīd uz ieceļošanu Latvijā Grebņevas robežkontroles punktā rindā gaida 30 vieglās automašīnas.

"Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju", Valsts robežsardze aicina Latvijas valstspiederīgos "pamatoti apsvērt nepieciešamību doties uz Krieviju, savukārt, ja šāda galēja vajadzība pastāv, tad atgriežoties attiekties ar sapratni pret esošo situāciju un ņemt vērā, ka sakarā ar rekonstrukcijas darbiem un palielinātu ieceļojošo personu plūsmu, vieglo transportlīdzekļu vadītājiem rindā uz robežpārbaudi var nākties gaidīt līdz pat 20 stundām".

Kā alternatīvu ieceļošanai Latvijā Valsts robežsardze piedāvā Vientuļu (Bruņiševa) robežkontroles punktu, kur ir salīdzinoši mazāka plūsma, taču arī šis robežkontroles punkts esot pārpildīts un jārēķinās ar transportlīdzekļu rindām un iespējamu gaidīšanu vairāku stundu garumā.

"Valsts robežsardze dara visu iespējamo, lai robežpārbaudes tiktu veiktas maksimāli īsākos termiņos un ārējo robežu šķērsojošām personām sagādātu pēc iespējas mazākas neērtības," teikts robežsardzes paziņojumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu