Lipīga grīda un lidojošas mušas. Ķengaragā antisanitāros apstākļos mitinās bērni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas pašvaldības policija. Ilustratīvs attēls.
Rīgas pašvaldības policija. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Ķengaragā kādā dzīvoklī antisanitāros apstākļos mitinās vairāki bērni. Dzīvoklī ir izmētātas mantas, lidojošas mušas, kā arī bērni neesot ēduši kopš iepriekšējās dienas. Rīgas pašvaldības policija (RPP) nolēmuši bērnus nogādāt krīzes centrā.

Ceturtdien, 4. augustā, policija saņēma izsaukumu no kādas Ķengaraga dzīvojamās mājas iedzīvotājas, kura apgalvoja, ka kāpņu telpā ar suni skraida nepieskatīts mazgadīgs bērns apakšbiksēs, vēsta RPP.

Ierodoties notikuma vietā, policijas darbinieki sastapa izsaucēju, kura skaidroja, ka kaimiņu dzīvokļa durvis ir vaļā, piecus gadus vecs bērns ar basām kājām un suns bez pavadas skraida pa kāpņu telpu, turklāt bērna māte it kā esot mājās, bet nav sastapta.

Ienākot dzīvoklī, likumsargi pamanīja vēl vienu kailu bērnu un tālākajā istabā guļošu bērnu māti, kurai blakus gulēja vēl viens bērns.

Pēc policijas sniegtās informācijas, uzreiz bijis redzams, ka dzīvoklī ir antisanitāri apstākļi - netīri trauki ar ēdiena paliekām, nemazgātas un lipīgas grīdas, izmētātas mantas un drēbes, pilni maisi ar atkritumiem, netīras autiņbikses un lidojošas mušas. Tualetē uz grīdas atradušies izkārnījumi.

Bērni apgalvoja, ka nav ēduši kopš iepriekšējās dienas. Tāpat bērniem neesot savas guļamvietas un viņi guļot uz grīdas.

Kārtības sargi pamodināja bērnu māti, kura skaidroja, ka alkoholu nelietojot, bet dzīvokli neesot kārtojusi vairākus mēnešus. Māte apgalvojusi, ka bērniem esot devusi ēst, bet nevarēja paskaidrot, kad tas noticis. Tāpat māte apgalvoja, ka bērni vesti pie ārsta pagājušajā gadā, tāpat sunim esot visi nepieciešamie dokumenti.

Policisti mātei izskaidroja, ka bērni šādos apstākļos nevar atrasties, tādēļ tiks nogādāti krīzes centrā.

Mātei pārbaudīta arī alkohola koncentrācija izelpā, kas neuzrādīja promiles. Notikuma vietā izsaukta Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde, kura apskatīja bērnus un secināja, ka bērniem viss ir kārtībā, tādēļ hospitalizācija nav nepieciešama.

Ņemot vērā apstākļus, tika pieņemti trīs lēmumi par bērnu nošķiršanu no ģimenes, kā arī tika sākts administratīvā pārkāpuma process. Tāpat informācija tika nodota Rīgas bāriņtiesai un sociālajam dienestam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu