Joku plēsējs Rūdolfs Kugrēns: Visi komiķi pirms uzstāšanās pārbauda bikšu priekšu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Komiķis Rūdolfs Kugrēns ir viens no zināmākajiem stand-up komēdijas joku plēsējiem Latvijā. Intervijā iknedēļas izdevumam "Ieva" viņš atklāj, kā uzsācis savas jokdara gaitas un pastāsta, kas ir tas, par ko nekad nejoko. 

Vieni no iedvesmotājiem bijuši cilvēki filmā "JackAss". "Ieraudzīju, ka viņi dara to, kas viņiem patīk, mierīgi uzbūvē savu absurda impēriju, viss forši – un vēl arī pelna naudu," stāsta komiķis.

"Stand-up komēdiju Latvijā tolaik vēl nebija, viss tikai lēnām sākās. Tad draugs mani iedvesmoja Jaungadā uzstāties kādā privātā pasākumā bārā. Uzzināju, ka ir tāda komiķu apvienība "Comedy Latvia", piedalījos "OpenMic" pasākumos – tie ir tādi iknedēļas stand-up brīvā mikrofona bezmaksas pasākumi, kas notiek dažādos bāros Rīgā. Gāju uz to visu mērķtiecīgi. Tas nebija ātrs process, ka nu uzreiz pilnas zāles! Tas notika palēnām."

Vai ir arī kaut kas tāds, par ko komiķis nekad nejoko? "Tādas tēmu gandrīz nav.

Es nekad neteiktu vienkārši tāpat kaut ko pretīgu vai šokējošu, lai – , es to pateicu."

"Ja pats sev varu loģiski paskaidrot, kāpēc par to vajadzētu pajokot, tad to daru, un tad var jokoties par visādām lietām.

Gribi teikt, ka nekad nav bijis tā, ka tu pasaki un pēc tam domā: ups, šito nevajadzēja!

Pieļauju, ka citi tā varbūt nodomājuši par dažiem maniem jokiem, bet es nē. Komiķi tā nevar domāt, jo vienam skatītājam liekas, ka nevar jokot par to, un citam – ka par šito. Ja sāksi domāt, par ko kāds var apvainoties, tad par ko tu vispār varēsi jokot?"

"Komiķis tā nedrīkst domāt. Ja ir kāds, kas komēdijā par kaut kādiem jokiem jūtas aizskarts, tad tas visdrīzāk liecina – stand-up komēdija vienkārši nav viņa žanrs!"

Viņš arī neslēpj, ka joprojām uztraucas pirms katras uzstāšanās reizes un uztraukums izpaužas dažādi: "Man gribas iet čurāt! Man ir uztraukuma čura, kad tu ej, bet neko nevari pačurāt, jo tā ir tikai sajūta, ka gribas, esi sācis domāt: ja nu izrādes laikā savajadzēsies?

Tāpat trīsdesmit reižu čista pārbaudu, vai kurpes ir aizsietas, josta aiztaisīta un bikšu priekša ciet!"

"Par laimi - nav gadījies novadīt izrādi ar bikšu priekšu vaļā," viņš smejas.

Rūdolfs atklāj, ka ne viņš vienīgais to pārbauda: "Visi komiķi ļoti pārbauda tieši šo, nu nereāli! Visi pārbauda n-tās reizes pirms iet uz skatuves, tā, ka tas tiešām nevar notikt. Tāpatās kurpju šņores – skatos, ka ir ciet, bet pofig, pāršņorēšu vēlreiz."

Trešdien, 3. augustā, Andrejostas kvartālā Latvijas slavenības ar vērienu atzīmēja jauno rudens sezonu kopā ar "Tet", kur iepazīstināja ar karstākajiem satura jaunumiem, ieskandināja Latvijas šovu, seriālu un filmu radītāji, jau iemīļotās un jaunās TV sejas, izcilie aktieri un kanālu STV Pirmā! un 360TV personības.

Rūdolfs Kugrēns bija viens no ballītes pārsteiguma elementiem, kurš jokoja par visām slavenībām.

Pilnu interviju lasiet žurnāla "Ieva" 3. augusta numurā.

Foto: "Tet" rudens atklāšanas balle

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu