Algas pielikums 42 centu apmērā. "Amazon" darbinieki Apvienotajā Karalistē sākuši protestēt (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Frederic Legrand - COMEO/Shutterstock

Simtiem pasaulē lielākā interneta mazumtirdzniecības uzņēmuma "Amazon" darbinieku vairākās noliktavās Apvienotajā Karalistē sākuši rīkot protestus, pieprasot lielāku atalgojumu. Uzņēmums norāda, ka alga tiks palielināta tikai par 42 centiem stundā, vēsta medijs "Insider".

Uzņēmums paziņojis, ka, neskatoties uz inflāciju, darbinieku atalgojums tiks palielināts tikai par 42 centiem stundā.

Trīs darbinieki no Ekseksas noliktavas norāda, ka pret viņiem "izturas kā pret vergiem" un viņiem klājas grūti augstās inflācijas dēļ. 

"Vadītāji pret darbiniekiem izturas kā pret vergiem. Tas rada stresu, es nevaru gulēt vai normāli ēst," atklāj 31 gadu vecā noliktavas darbiniece Diāna.

Viens darbinieks piektdien, 5. augustā, tika atlaists. Kā iemesls tika norādīts lēmums protestēt, "iespējams pārkāpums" un "vardarbība, iebiedēšana, aizskaroša uzvedība vai valoda". 

Aizvadītajā nedēļā vadītāji esot solījuši algas pielikumu oktobrī, taču ceturtdien darbinieki uzzināja, ka stundas likme tiks palielināta tikai par 42 centiem.

"42 centu pielikums ir aizvainojums. Darbs ir ļoti smags. Viņi nevar strādāt bez mums," norāda Diāna.

Sieviete strādā 10 stundu nakts maiņās par stundas likmi 13,16 eiro. Ar algas pielikumu summa būtu 13,58 eiro.

Diāna stāsta, ka viņai ir jāceļ ļoti smagas preces, kas sver līdz pat 15 kilogramiem. 

"Nakts maiņās es pārvietoju aptuveni 4000 preču, un viņi mudina mūs darīt vairāk, viņiem tas nav pietiekami," stāsta noliktavas darbiniece.

Darbinieki Tilburijā ir paziņojuši, ka uzņēmumam septiņu dienu laikā ir jāpalielina atalgojums par 3,56 eiro stundā. Ja prasība netiks izpildīta, 11. augustā tie protestēs atkārtoti.

"Es nebaidos. Ja vajadzēs, es runāšu ar pašu Džefu Bezosu. Ja es jūtu spiedienu no vadītājiem, tad labāk dodos prom, nevis strādāju kā vergs.

Darba apstākļi ir šausmīgi. Vienmēr uz mums tiek uzlikts spiediens, lai sasniedzam mērķus," darbu raksturo noliktavas darbiniece Giedre. 42 centu algas pielikums sievietei esot licis justies briesmīgi, jo pieaugošās inflācijas dēļ ir pieaugusi dzīves dārdzība.

"Amazon" pārstāvis norāda, ka "darbinieku sākuma atalgojums tiks palielināts robežās no 12,45 eiro un 13,58 eiro atkarībā no noliktavas atrašanās vietas".

"Papildu šim konkurētspējīgajam atalgojumam darbiniekiem tiek piedāvāta pabalstu pakete, kas ietver privāto veselības apdrošināšanu, dzīvības apdrošināšanu, ienākumu aizsardzību, subsidētu ēdināšanu un darbinieku atlaidi, kas gada laikā ir tūkstošu eiro vērtībā. Ir arī uzņēmuma pensiju plāns," norāda pārstāvis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu