VIDEO Iedzīvotājiem radušās bažas par Brasas tilta būvdarbiem. Gruvešos atrodami cilvēku kauli

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Brasas iedzīvotājiem radušās bažas par Rīgas domes Satiksmes departamenta attieksmi pret mirušo piemiņu. Atsākot tilta būvdarbus, celtnieki saskaras ar problēmām, kas apstādināja rekonstrukciju jau pirms trīs gadiem, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kāds "Degpunktā" skatītājs atsūtījis fotoattēlus, kuros redzami cilvēku kaulu fragmenti pie Brasas tilta, nevērīgi iejaukti smilšu un grants šķembu kaudzēs. Raidījums devās uz būvdarbu vietu, lai noskaidrotu, vai fotogrāfijās redzamie skati ir patiesība.

2019. gada aprīlī Satiksmes departamenta vadībā tika sākti miljoniem eiro vērtie Brasas tilta atjaunošanas darbi. Drīz pēc rekonstrukcijas sākšanas celtnieki uzgāja vairākus desmitus zemē guldītu cilvēku. Pīšļus pēc garām sarunām izlēma pārvietot, stāsta Kapsētu pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs.

"Toreiz uz brīdi darbus apturēja. Tika identificētas vairāk nekā 50 cilvēku mirstīgās atliekas, kuras Mājokļu un vides departaments pārapbedīja garnizona kapos. (..) Pēc 2019. gada rudens šie būvdarbi tika apturēti," sacīja Mājokļu un vides departamenta Kapsētu pārvaldes pārstāvis Gints Zēla.

Vēlāk noskaidrojās, ka dārgais projekts netika iesaldēts tikai tāpēc vien, ka patrāpījās ceļā apjomīgai atdusas vietai. Sākotnēji tika plānots saglabāt esošās konstrukcijas, bet tās izrādījās daudz sliktākā stāvoklī, nekā prognozēts. Līdz ar to iepriekš iztērētā nauda, aptuveni 10 miljoni eiro, aizgāja vējā.

Par spīti tam, ka jau pirms trīs gadiem departaments zināja par kapavietu un sarežģījumiem, celtnieki, kas sāka darbu šovasar, par to informēti nebija. Strādnieki nonāca pagalam neapskaužamā situācijā. Iepriekš ne par ko nebrīdināti, vīri, rokot zemi, paralēli lasīja cilvēku kaulus maisos un nezināja, ko ar tiem iesākt.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu