Krīze Krievijas aviācijas nozarē. Detaļu trūkuma dēļ lidsabiedrības spiestas izjaukt lidmašīnas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: X90156/SCANPIX

Krievijas lidsabiedrības, ieskaitot nacionālo aviokompāniju "Aeroflot" sākušas izjaukt daļu lidmašīnu, lai iegūtu rezerves daļas, ko tās vairs nevar iegādāties sankciju dēļ, vēsta aģentūra "Reuters", atsaucoties uz četriem avotiem Krievijas aviācijas nozarē.

Kā norādīja viens no avotiem, "Aeroflot" līdz šim rezerves daļās izjaukusi vismaz vienu "Sukhoi Superjet 100" lidmašīnu un vienu "Airbus A350". Savukārt daļa aprīkojuma noņemta no divām lidmašīnām "Boeing 737" un "Airbus A320".

Kādas lidmašīnas sākušas jaukt citas lidsabiedrības, "Reuters" neprecizē.

Saskaņā ar vietnes "Flightradar" apkopoto informāciju, "Aeroflot" kopš jūlija beigām izmanto aptuveni 50 lidmašīnas. Trīs no lidsabiedrības flotē esošajām "Airbus A350" lidmašīnām nav lidojušas jau trīs mēnešus. Viena no šīm lidmašīnām ir tā, kas šobrīd tiek izjaukta.

Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā, Eiropas Savienība februāra beigās slēdza debesis Krievijas lidmašīnām, aizliedza piegādāt Krievijas aviokompānijām rezerves daļas, kā arī nodrošināt tehnisko apkalpošanu un apdrošināšanu. Tāpat Eiropas Savienība uzdeva līzinga kompānijām panākt, lai Krievija atgriež lidmašīnas, ko tā iegādājusies ar Rietumu līzinga kompāniju starpniecību.

Maijā aģentūra "Bloomberg", atsaucoties uz ekspertu prognozēm, vēstīja, ka "Aeroflot" jau vasaras beigās nāksies sākt atsevišķu izjaukšanu, jo tai sāks trūkt rezerves daļu "Airbus" un "Boeing" lidmašīnām.

Tikmēr Krievijas vicepremjers Jurijs Borisovs nesen paziņoja, ka saskaņā ar Krievijas transporta ministrijas aplēsēm Krievijas lidsabiedrības to pašreizējās "Airbus" un "Boeing" lidmašīnu flotes pilnīgi droši varēs ekspluatēt turpmākos piecus gadus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu