Jānis Strēlnieks karjeru turpinās Grieķijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Strēlnieks
Jānis Strēlnieks Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks pievienojies Grieķijas klubam Atēnu AEK, trešdien vēsta viņa jaunā komanda.

Iepriekšējo sezonu 32 gadus vecais Strēlnieks pavadīja Lietuvas klubā Kauņas "Žalgiris".

ULEB Eirolīgā latvietis laukumā devās 23 mačos, kuros vidēji 20 minūtēs guva 6,5 punktus, atdeva 1,8 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,7 atlēkušās bumbas. Lietuvas Basketbola līgā (LKL) Strēlniekam 34 dueļos vidēji 18 minūtēs bija 7,0 punkti, 2,8 rezultatīvas piespēles un 1,6 atlēkušās bumbas.

Pirms tam Strēlnieks divas sezonas spēlēja Maskavas CSKA, tāpat viņš pārstāvējis arī "Ventspils", Sanktpēterburgas "Spartak", Kijivas "Budiveļņik", Bambergas "Brose" un Pirejas "Olympiakos" komandās.

180 Eirolīgas spēlēs astoņus sezonu laikā Strēlnieks vidēji mačā ir guvis 7,9 punktus, kā arī sakrājis 2,3 rezultatīvas piespēles un 1,6 atlēkušās bumbas.

Viņa kontā ir arī sešas Eirokausa sezonu Bambergas, Kijevas, Sanktpēterburgas un Ventspils komandu sastāvā. Tajās viņš 66 spēlēs vidēji spēlē izcēlies ar 8,3 punktiem, 3,0 rezultatīvām piespēlēm un 1,9 atlēkušajām bumbām.

Strēlnieks ir bijis pastāvīgs dalībnieks arī Latvijas izlases rindās, pārstāvot komandu kopš 2010.gada. Latvijas izlases sastāvā Strēlnieks piedalījies četros Eiropas čempionātos.

AEK iepriekšējā sezonā Grieķijas čempionāta regulārajā turnīrā ieņēma ceturto vietu, bet izslēgšanas turnīrā apstājās ceturtdaļfinālā. FIBA Čempionu līgā Atēnu komanda D apakšgrupā bija "VEF Rīga" pretiniece un ar bilanci 1-5 ieņēma pēdējo, ceturto vietu, otrajam posmam nekvalificējoties.

AEK ir astoņkārtēja Grieķijas čempione, pēdējo titulu izcīnot pirms 20 gadiem. Tiesa, pēdējo 30 gadu laikā AEK ir vienīgie, kas spējuši kaut uz sezonu pārtraukt Atēnu "Panathinaikos" un Pirejas "Olympiakos" dominanci. No jaunāko laiku sasniegumiem AEK kontā ir FIBA Čempionu līgas 2018.gada zelta medaļas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu