Putins atjauno Staļina laika tradīciju, apbalvojot desmit bērnu mātes ar titulu "Māte varone" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins Foto: Sergei Savostyanov/REUTERS

Kara noziedznieks Vladimirs Putins ir atjaunojis Jozifa Staļina laikā ieviesto valsts apbalvojumu "Māte varone", kuru saņems mātes, kuras ir dzemdējušas 10 vai vairāk bērnus, atsaucoties uz "The Moscow Times", vēsta medijs "Business Insider".

Šī ziņa nāk laikā, kad Krievijas armija piedzīvo smagus zaudējumus karā Ukrainā.

Apbalvojums "Māte varone" tika radīts 1944. gadā - tuvojoties Otrā pasaules kara beigām, kad Padomju Savienības zaudējumi sasniedza 26 miljonus cilvēku. Pēc Padomju Savienības krišanas 1991. gadā tituls "Māte varone" beidza pastāvēt. 

Saskaņā ar Putina pirmdien parakstīto dokumentu, desmit bērnu māmiņas saņems vienreizējo pabalstu viena miljona rubļu vērtībā (16 319,61 eiro) tad, kad desmitajam bērnam būs apritējis pirmais dzīves gads.

Apbalvojumu var saņemt arī tās mātes, kuras kādu no bērniem ir zaudējušas kaujas, terorakta vai ārkārtas situācijas rezultātā, teikts dokumentā.

Mātes varones tituls ir tikpat augsts statusa apbalvojums kā citi augsta ranga valsts apbalvojumi, kā piemēram, "Krievijas varonis" un "Darba varonis".

Pēdējo desmitu gadu laikā Krievijas iedzīvotāju skaits ir nemainīgi samazinājies. 2022. gada sākumā Krievijas iedzīvotāju skaits krities par 400 000 cilvēku, vēsta "The Moscow Times". Covid-19 pandēmijas dēļ Krievijas iedzīvotāju skaita samazināšanās temps kopš 2021. gada ir gandrīz dubultojies, un kopš 2020. gada tas ir gandrīz trīskāršojies.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu