Neskatoties uz noteiktajām sankcijām, Krievija ir atradusi sev vēl vienu naftas pircēju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Vladimirkarp/Shutterstock

Neskatoties uz sankcijām saistībā ar iebrukumu Ukrainā, Krievijai ir izdevies iegūt jaunus klientus saviem resursiem. Tiek vēstīts, ka tā ir Mjanma, vēsta mediji "Reuters" un "Blommberg".

"Mūsu mērķis ir iegādāties augstas kvalitātes mazutu par lētu cenu no valsts, kur mēs to varam ātri iegūt," sacīja Mjanmas militārais pārstāvis Zavs Minss.

Viņš sacīja, ka Mjanmas amatpersona Mins Aungs Kleins jūlijā braucienā uz Maskavu noslēdza līgumu ar Krieviju par mazuta iegādi.

Mjanmu pārvalda militārpersonas, kopš 2021. gada februārī apsvērsumā tika gāzta tās civilā valdība. Kopš tā laika huntu skārušas ASV un Eiropas Savienības sankcijas. Vairāk nekā gadu pēc apvērsuma valsti turpina satricināt pilsoņu protesti.

Tāpat kā daudz pasaules ekonomikas, arī Mjanmu ir skārusi strauji augoša inflācija, tostarp degvielas cenas. Pēdējās nedēļas laikā degvielas uzpildes stacijas dažviet Mjanmā bija spiestas slēgt degvielas trūkuma dēļ.

Paredzams, ka Krievijas mazuta eksports Mjanmā sāks ienākt septembrī.

Krieviju ir skārusi plašas Rietumu sankcijas kopš tās iebrukuma Ukrainā. Lai mazinātu ietekmi, ko rada mazāka enerģijas tirdzniecība Eiropai, prezidents Vladimirs Putins ir veicinājis Krievijas resursu eksportu uz citiem tirgiem, tostarp Āziju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu