Vīrietis, kas "Bugatti" novietoja pie Brīvības pieminekļa, tiek bloķēts "TikTok" un zaudē būtisku ienākumu avotu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Endrū Teits.
Endrū Teits. Foto: cobratate/"Instagram"

Tiek vēstīts, ka Hastlera universitātes mārketinga programma, ko vadīja pretrunīgi vērtētais multimiljonārs Endrjū Teits un kas palīdzēja viņam iegūt milzīgo sociālo tīklu sekotāju skaitu, ir slēgta, vēsta medijs "The Guardian".

Programma bija daļa no universitātes tiešsaistes kursa, kas tika uzsākts pagājušajā gadā un solīja palīdzēt Teita sekotājiem nopelnīt tūkstošiem dolāru. Tiek vēstīts, ka dalībnieki varēja nopelnīt naudu, reģistrējot jaunus kursa abonentus, un viņi tika mudināti publicēt Teita videoklipus, lai iegūtu pēc iespējas vairāk ieteikumu.

Teits aicināja skatītājus pievienoties un samaksāt 49 ASV dolāru ikmēneša maksu. Jūnijā Teits sacīja, ka kursā ir vairāk nekā 80 000 dalībnieku, taču šo skaitli mediji nevarēja pārbaudīt. Kritiķi to nosaukuši par krāpniecību.

Norādījumos dalībniekiem, kas kopš tā laika ir dzēsti, bija iekļauti tādi padomi kā: "Ideālā gadījumā jūs vēlaties 60-70% fanu un 40-30% nīdēju. Jūs vēlaties strīdus, vēlaties karu."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka bijušais profesionāls kikbokseris, uzņēmējs un satura veidotājs Endrjū Teits ticis bloķēts "Meta" platformās un "TikTok". Vīrietis ilgstoši ir nicinoši izteicies par sievietēm.

"Meta" ir aizliegusi Teita "Facebook" un "Instagram" kontu, kurā viņa ikdienas gaitām sekoja četri miljoni sekotāju. Arī "TikTok" ir aizliedzis viņa kontu un vismaz vienu populāru Teita fanu lapu.

"Meta" pārstāvis norāda, ka vīrieša konts tika aizliegts, jo viņš pārkāpis politiku attiecībā uz bīstamām organizācijām un personām, kā arī pārkāpis naida runas politiku.

Šis aizliegums esot pastāvīgs.

Savukārt no "TikTok" dzēsts Teita konts, kuram bija vairāk nekā 100 000 sekotāju un tika publicēti video, kurā Teits runā. Uzņēmuma pārstāvis skaidro, ka "sieviešu nīšana ir naidīga ideoloģija, kas netiek pieļauta "TikTok". Turpinās šāda satura izmeklēšana".

"TikTok" izmanto tehnoloģiju, kas izdzēš pārpublicētos Teita video un atzīmē, lai tie neparādītos cilvēku laikjoslās. Izdzēsta arī Teita fanu lapa, kurai sekoja vairāk nekā 130 000 cilvēku.

Pēdējo nedēļu laikā "TikTok" un "Instagram" Endrjū Teits ir redzams katrā otrajā video un ir kļuvis ne tikai par vienu no pazīstamākajiem, bet arī par vienu no pretrunīgākajiem tēliem šajās lietotnēs. Šī gada 26. jūnijā par sava superauto "Bugatti Chiron Pur Sport" novietošanu laukumā pie Brīvības pieminekļa Lielbritānijas multimiljonārs saņēma 55 eiro sodu.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu