Trešdien tiks sasaukta Saeimas ārkārtas sesijas sēde

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Saeimas ēka.
Saeimas ēka. Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas Prezidijs ir sasaucis Saeimas ārkārtas sesijas sēdi trešdien, 24. augustā, vēsta Saeimas Preses dienests.

Sēde sasaukta pulksten 9.

Saeimas sēdes darba kārtībā iekļauts lēmuma projekts "Par mērķtiecīgu un Latvijas valsts interesēm atbilstošu valdības rīcību energoresursu cenu kāpuma radītās krīzes pārvarēšanai".

Pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas iniciatīvas vairāk nekā 34 parlamentārieši pieprasījuši sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai uzdotu valdībai nekavējoties izstrādāt Latvijas valsts interesēm atbilstošu rīcības plānu energoresursu cenu kāpuma radītās krīzes pārvarēšanai.

Saeimas ārkārtas sēdi sasaukuši šādi deputāti - Viktors Valainis, Jānis Vucāns, Uldis Augulis, Janīna Jalinska, Gundars Daudze, Romāns Naudiņš, Māris Kučinskis, Raimonds Bergmanis, Jānis Dūklavs, Edgars Tavars, Ramona Petraviča, Māris Možvillo, Armands Krauze, Jūlija Stepaņenko, Ļubova Švecova, Ralfs Nemiro, Karina Sprūde, Ieva Krapāne, Kaspars Ģirģens, Didzis Šmits, Jānis Urbanovičs, Valērijs Agešins, Edgars Kucins, Igors Pimenovs, Ivans Klementjevs, Artūrs Rubiks, Ivans Ribakovs, Zenta Tretjaka, Jānis Krišāns, Jānis Tutins, Boriss Cilevičs, Inga Goldberga, Nikolajs Kabanovs, Regīna Ločmele.

Kā informēja ZZS pārstāve Dace Kārkliņa, opozicionāri sagaida arī valdības ziņojumu par tās veiktajiem soļiem nedēļas laikā.

ZZS Saeimas frakcijas deputāts Viktors Valainis atgādina, ka "Nord Pool" biržā elektrības cena uzlēca līdz četriem eiro par kilovatstundu (KWh), liekot uzņēmējiem izslēgt ražošanas iekārtas un iedzīvotājiem mājās atslēgt no strāvas elektroierīces.

Kā vēsta informācija Saeimas mājaslapā - Saeimas sesijas ir kārtējas un ārkārtas. Gadā ir trīs kārtējās sesijas: rudens, ziemas un pavasara sesija. Jebkurā brīdī kārtējo sesiju starplaikā var sasaukt ārkārtas sesiju.

Saeimas ārkārtas sesiju vai ārkārtas sēdi sasauc Prezidijs pēc sava ierosinājuma, kā arī pēc Valsts prezidenta, Ministru prezidenta vai ne mazāk kā vienas trešdaļas Saeimas deputātu prasības, kurā jānorāda apspriežamā darba kārtība. Pēc šādas prasības saņemšanas Prezidijs sasauc Saeimas ārkārtas sesiju vai ārkārtas sēdi prasībā norādītajā dienā, bet, ja prasībā tā nav norādīta, ārkārtas sesiju - ne vēlāk kā 48 stundu laikā, bet ārkārtas sēdi kārtējās sesijas laikā - ne vēlāk kā 24 stundu laikā.

Ārkārtas sesijā vai ārkārtas sēdē izskatāmi tikai tie darba kārtības jautājumi, kuri norādīti ierosinājumā vai prasībā par ārkārtas sesijas vai ārkārtas sēdes sasaukšanu, un pēc šo jautājumu izskatīšanas sesiju vai sēdi slēdz.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu