Pļaviņu HES ūdenskrātuvē ceturtdien sāks atjaunot ūdens līmeni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pļaviņu HES.
Pļaviņu HES. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pļaviņu hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuvē ceturtdien, 25.augustā, sāks atjaunot ūdens līmeni, jo ir pabeigti hidrotehnisko būvju atjaunošanas remonti ūdenslīmeņa mainīgajā zonā, informēja AS "Latvenergo".

Plānots, ka svētdien, 28.augustā, ūdenskrātuvē būs sasniegts normāls ikdienas ekspluatācijas ūdenslīmenis, kas būs augstāks par 69,45 metriem "LAS-2000,5".

Ūdenskrātuves piepildīšanas temps būs atkarīgs no ūdens pieteces upē un pieprasījuma elektroenerģijas tirgū, skaidro kompānijā.

"Latvenergo" HES tehniskais direktors Andris Zēģele atzīmē, ka ūdenslīmeņa pazeminājuma laikā atjaunotas HES piecu balstu un atbalstsienu betona virsmas ūdenslīmeņa mainīgajā zonā, kas svārstību dēļ ir visvairāk pakļautas klimatisko apstākļu nelabvēlīgajai ietekmei. Būvdarbos veikta bojātā betona atkalšana, stiegrojuma attīrīšana, pretkorozijas apstrāde, papildu stiegrojuma montāža un betonēšana.

Arī pēc līmeņa atjaunošanas turpināsies remontdarbi būvei, kas noslēgsies novembrī.

Ūdenslīmeņa ilgtermiņa pazeminājums Pļaviņu HES ūdenskrātuvē ir paredzams arī nākamgad, kad notiks augšas bjefa balstu un atbalstsienu betona virsmu atjaunošanas otrā posma darbi.

Zēģele norāda, ka veicamie darbi tiks saskaņoti ar kontrolējošajām institūcijām, kā arī kompānija informēs pašvaldības un Pļaviņu HES ūdenskrātuves ietekmes zonā esošos uzņēmējus un iedzīvotājus.

Paralēli Pļaviņu HES ūdenslīmeņa pazeminājumu izmantoja arī VSIA "Latvijas valsts ceļi", kas veica tilta remontu pār Pērsi.

Jau ziņots, ka no 14.jūlija, lai veiktu aktuālos remontdarbus, Pļaviņu HES ūdenskrātuvē bija pazemināts un noturēts ūdens līmenis no atzīmes 68,5 metriem līdz 69,14 metriem "LAS-2000,5," kas ir par 0,64 metriem zemāk par pieļaujamo minimālo ūdens līmeni HES ikdienas ekspluatācijas laikā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu