Bērnus un vecākus izglītos, kā rīkoties neatliekamās situācijās un izvairīties no traumām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evgeny Atamanenko/Shutterstock

10. septembrī norisināsies interaktīvi izglītojošs pasākums "Zinošs un drošs", kurā Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) veselības aprūpes studentu un ārstu vadībā bērni un viņu vecāki varēs izzināt, kā izvairīties no traumām un kā rīkoties neatliekamās situācijās. 

Slimību profilakses un kontroles centra un PVO dati liecina, ka bērnu traumatisma ziņā Latvija ieņem vienu no pirmajām vietām Eiropā. Arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests atzīst, ka šogad no maija līdz jūlijam mediķi slimnīcās nogādājuši par 1000 bērnu vairāk nekā 2019. gadā.

Kā norāda RSU, visbiežāk traumas bērni gūst mājās, skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs. Bieži tas notiek, braucot ar dažādiem transportlīdzekļiem uz ceļiem, stāvlaukumos un skeitparkos. Nereti traumas tiek gūtas, atpūšoties pie dabas un ūdeņiem. Biežākie ievainojumi ir lūzumi, sasitumi un zilumi, bet liela daļa negadījumu ir apdegumi un applaucējumi.

Pasākumā "Zinošs un drošs" bērni un vecāki Rīga Centra humanitārās vidusskolas sporta kompleksā plkst. 13 aicināti izzināt, kā izvairīties no traumām un kā rīkoties, ja bērns ir guvis traumu.

Šogad darbība norisināsies deviņās interaktīvās stacijās, kur uzmanība būs vērsta uz dažādiem drošības pasākumiem, atrodoties pie uguns, pavadot laiku uz ielas, izklaidējoties brīvā dabā, sportojot, kā arī atrodoties mājās vai skolā.

Apmeklējot pasākumā izveidotās stacijas un piedaloties to aktivitātēs, apmeklētāji varēs krāt zīmodziņus, kurus varēs apmainīt pret pasākuma atbalstītāju sarūpētām balvām gan bērniem, gan vecākiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu