Jermaks: Krievijas kodolšantāža nedrīkst palikt bez atbildes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Russian Emergencies Ministry/Scanpix

Krievijas kodolšantāža nedrīkst palikt bez atbildes, pēc kārtējās apšaudes Ukrainas pilsētā Enerhodarā, kur atrodas Eiropā lielākā atomelektrostacija (AES), paziņoja Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks.

"Krievijas teroristi apšaudīja Enerhodaru. Viņi provocē un mēģina šantažēt pasauli. Apšauda Nikopoli, Marhanecu un imitē atbildi uz Enerhodaru, lai gan paši atklāj uguni. Krievija ir valsts, kas atbalsta terorismu. Kodolšantāža nedrīkst palikt bez atbildes," Jermaks vietnē "Telegram" paziņoja svētdienas vakarā.

Enerhodaras mērs Dmitro Orlovs paziņoja, ka svētdien tiek apšaudīti divi pilsētas rajoni, kā rezultātā deg automašīnas un dzīvojamās mājas.

Par apšaudēm ziņo arī no Melitopoles.

Pēdējā laikā vairākkārt Ukraina un Krievija viena otru vainojusi par Zaporižjas AES apšaudīšanu, kas vairo riskus plašai kodolkatastrofai Eiropā.

Jau vēstīts, ka Krievija bloķējusi ANO Kodolieroču neizplatīšanas līguma pārskata konferences galadokumentu, piektdien, noslēdzoties konferencei, paziņojis tās priekšsēdētājs Gustavo Zlauvinens.

Krievijas karaspēks kopš marta kontrolē AES. Ukraina aicina AES apkaimē izveidot demilitarizēto zonu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu