Igaunijā mēbeļu veikalam blakus esošā būvlaukumā atklāj kara laika bumbas

Ziņa papildināta plkst. 9:22
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Lugeja foto

Dažas dienas pirms Zviedrijas mājokļu labiekārtošanas preču tirgotāja "IKEA" Igaunijā pirmā veikala atklāšanas Ziemeļigaunijas eksplozīvu ierīču un sprāgstvielu iznīcināšanas grupa izņēma un neitralizēja veikalam blakus esoša būvlaukuma teritorijā atrastus sprādzienbīstamus priekšmetus - kara laika bumbas.

Rakšanas darbu laikā 23.augustā 250 kilogramus smaga Otrā pasaules kara Vācijas aviācijas bumba, bet nākamajā dienā tika atrasta 500 kilogramus smaga aviācijas bumba.

Sprāgstvielu neitralizēšanas eksperti droši pārvietoja abas bumbas no būvlaukuma. Vēlāk bumbas veiksmīgi tika neitralizētas.

Pēc tam vēlreiz tika pārbaudīta visa teritorija un citi bīstami priekšmeti netika atrasti.

Tādējādi veikala atklāšana 25.augustā bija pilnīgi droša apmeklētājiem.

Ziemeļigaunijas bumbu neitralizēšanas grupas vadītājs Raido Tālmans informēja, ka pēdējo 15 gadu laikā būvdarbos Tallinā atrastas dažādas sprādzienbīstamas ierīces, tomēr 500 kilogramus smaga bumba Igaunijā ir retums.

Foto: Evakuācija no veikala

Jau vēstīts, ka 25. augustā Igaunijā atklāja valstī pirmo "IKEA" veikalu. Veikala netālu no Tallinas esošajā Kurnas ciemā, Rae pagastā, platība ir 30 000 kvadrātmetru.

"IKEA" Igaunijas tirgū ienāca 2019. gada augustā, uzsākot e-komerciju un atverot preču pasūtīšanas un saņemšanas punktu, kas turpina darbu arī pēc veikala atvēršanas.

Kompānija "IKEA" izveidota 1943. gadā. Kompānijas mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka pašlaik ir 466 "IKEA" veikali 63 pasaules valstīs. "IKEA" veikals Rīgā tika atklāts 2018.gada 30.augustā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu