Rinkēvičs, Pavļuts un Ukrainas vēstnieks Vaivaros tiekas ar ievainotajiem Ukrainas karavīriem (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Nacionālajā rehabilitācijas centrā (NRC) "Vaivari" jau divas nedēļas ārstējas ievainotie Ukrainas karavīri, kas atgūst veselību Ārlietu ministrijas koordinētajā rehabilitācijas programmā. Šodien, 29. augustā, Ukrainas karavīri tikās ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču, veselības ministru Danielu Pavļutu un Ukrainas vēstnieku Latvijā Oleksandru Miščenko.

NRC "Vaivari" trīs nedēļu garu ārstēšanās kursu uzsākuši 12 Ukrainas karavīri, lai saņemtu rehabilitāciju un atveseļotos no smagajām traumām, kas gūtas, aizstāvot Ukrainu no Krievijas bruņoto spēku uzbrukuma.

Nacionālā rehabilitācijas centra "Vaivari" speciālisti pielietos profesionālās prasmes un tehnoloģiju iespējas, lai sniegtu rehabilitāciju smagi ievainotajiem Ukrainas karavīriem, mazinot gūto ievainojumu sekas, un palīdzētu pacientiem atgriezties sabiedrībā.

Ievainotiem puišiem ir ļoti specifiskas militāras traumas, kas gūtas šaujamieroču lietošanas un sprādzienu rezultātā.

Pārsvarā tās ir politraumas ar ekstremitāšu lūzumiem, plašiem komplicētiem audu defektiem, neiroloģiskiem bojājumiem, kas radījuši multiplus orgānu sistēmu bojājumus ar dažādas pakāpes funkcionēšanas traucējumiem. Pacienti ir ļoti motivēti rehabilitācijai un iespējami ātri vēlas atgūt veselību.

"Šobrīd mēs ārstējam Ukrainas karavīrus un darām iespējami labāko, lai mazinātu kara radīto sakropļojumu sekas. Esmu pārliecināta, ka viņi nosargās savas zemes brīvību un neatkarību, taču mums visiem kopā ir jādara vairāk, lai mēs varētu dzīvot laimīgā un neatkarīgā valstī un nepienāktu brīdis, kad šādā situācijā būtu jāpalīdz mūsu karavīriem, " saka NRC "Vaivari" vadītāja Anda Nulle.

Projekta darbības laikā plānots rehabilitēt apmēram 50 pacientus.

Ņemot vērā 24. februārī Krievijas uzsākto karu pret Ukrainu, 7. martā Ministru kabinets nolēma atjaunot valdības atbalsta programmu Ukrainā cietušo militārpersonu rehabilitācijai no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" un piešķīra konfliktā Ukrainā cietušo militārpersonu rehabilitācijai Latvijā 280 000 eiro, kas iekļauj rehabilitācijas izmaksas, ceļa izdevumus un palīglīdzekļu izmaksas.

Ukrainas pacientu rehabilitāciju Nacionālajā rehabilitācijas centrā ”Vaivari” koordinē Ārlietu ministrija sadarbībā ar Veselības ministriju, Labklājības ministriju un ar Aizsardzības ministrijas atbalstu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu