Putins atbalsta ideju izveidot "adaptācijas centru" migrantiem. Tur stāstīs par krievu tradīcijām un kultūru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Luca Perra/Shutterstock

Krievijas prezidents Vladimirs Putins atbalstījis Federālās tautību lietu aģentūras vadītāja Igora Barinova iniciatīvu izveidot adaptācias centrus migrantiem. Prezidenta un amatpersonas tikšanās stenogrammu publicēja Kremļa mājaslapa, vēsta medijs "Meduza".

Tikšanās laikā Barinovs sacīja, ka Krievijas ekonomikai nepieciešams ārvalstu darbaspēka pieplūdums, taču norādīja, ka lielais migrantu skaits var novest pie izmaiņām "etnokultūras ainavā", kas palielinātu etnisko naidu.

Lai risinātu šīs problēmas, Barinovs ierosināja Krievijā izveidot "adaptācijas centrus", kur migranti varētu uzzināt par vietējām tradīcijām, paražām, kultūru, kā arī saņemt juridisku un psiholoģisku atbalstu.

Putins šo ideju atbalstīja un piebilda, ka šāds darbs jāsāk pat "potenciālo migrantu dzimtenē".

"Apollo.lv" aizvadītajā nedēļā vēstīja, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu par sociālajiem maksājumiem, kas pienākas Ukrainas iedzīvotājiem, "kuri bija spiesti pamest valsti un ieradās Krievijas Federācijā”.

Dekrēts nosaka pensiju un sociālo pabalstu apmēru cilvēkiem ar invaliditāti 10 tūkstošu rubļu apmērā. Lielā Tēvijas kara veterāniem Putins lika samaksāt vēl piecus tūkstošus rubļu, bērniem ar invaliditāti, I grupas invalīdiem vai iedzīvotājiem, kas vecāki par 80 gadiem, - trīs tūkstošus rubļu.

Saskaņā ar dekrētu katram bērnam ir tiesības uz maksājumu četru tūkstošu rubļu apmērā, savukārt vientuļajiem vecākiem tiks samaksāti 10 tūkstoši rubļu.

Grūtniecēm būs tiesības uz vienu maksājumu 10 000 rubļu apmērā. Sievietes, kuras dzemdējušas bērnu, saņems 20 000 rubļu.

Dekrēts būs spēkā līdz 2022. gada beigām. Dokumentā atzīmēts, ka tā ietekme neattiecas uz cilvēkiem, kas oficiāli atzīti par bēgļiem.

Putins arī parakstīja dekrētu, kas ļauj Ukrainas pilsoņiem uzturēties Krievijā bez uzturēšanās ilguma ierobežojuma, ievērojot visas nepieciešamās procedūras.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu