Indija uzspridzina divus debesskrāpjus 87 miljonu dolāru vērtībā, lai vērstu uzmanību uz kādu problēmu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Svētdien, 28. augustā, Indijā tūkstošiem cilvēku netālu no galvaspilsētas Ņūdeli vēroja, kā tiek nojaukti divi nelikumīgi uzbūvēti debesskrāpji, vēsta medijs "Vice".

Iedzīvotāji, kas ieradās vērot būvju sabrukšanu no tuvējo augstceltņu jumtiem, uzgavilēja un aplaudēja, kad 103 metrus augstie torņi sabruka, putekļiem apņemot tuvējo dzīvojamo rajonu.

Četru vecāka gadagājuma vīriešu grupa pirms deviņiem gadiem tiesā par nelikumīgu būvniecību vērsās par nekustamo īpašumu attīstītāju "Supertech Limited". Indija ieņem augstu vietu pasaules korupcijas indeksā.

Valsts celtnieku mafijas bieži tiek vainotas riskantās būvniecībās, kas galu galā maksā dzīvības. Valdības amatpersonas ir apsūdzētas par šādu nelikumīgu darījumu atļaušanu.

"Šī ir uzvara visiem vidusšķiras cilvēkiem, kuri klusēdami necieš netaisnību," sacīja viens no vīriešiem, kurš vadīja tiesas prāvu. Augstākie Indijas politiskie līderi apsveica "korupcijas ēkas" iznīcināšanu.

Ēku spridzināšanā tika izmantoti vairāk nekā 3700 kilogrami sprāgstvielu. Šādi ēku nojaukšanas gadījumi Indijā ir reti, neskatoties uz plaši izplatīto nelegālo būvniecību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu