Dončičs un Co sāk titula aizstāvēšanu - tiek aizvadīti pirmie "Eurobasket 2022" mači

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slovēnijas izlases basketbolisti
Slovēnijas izlases basketbolisti Foto: AFP/SCANPIX

Ceturtdien, 1. septembrī, ar sešiem mačiem sāksies Čehijā, Itālijā, Gruzijā un Vācijā notiekošais Eiropas basketbola čempionāts ("Eurobasket 2022"). Turnīra pirmajā dienā titula aizstāvēšanu ar spēli pret Lietuvu sāks arī pašreizējā Eiropas čempione Slovēnija.

A grupā Tbilisi plkst.14.30 pēc Latvijas laika tiksies Spānija un Bulgārija, plkst.17.15 - Turcija un Melnkalne un plkst.20 - Beļģija un Gruzija.

B grupā Ķelnē plkst.15.30 pēc Latvijas laika tiksies Bosnija un Hercegovina ar Ungāriju, plkst.18.15 - Slovēnija ar Lietuvu un plkst.21.30 - Francija ar Vāciju.

C un D grupu komandas sacensības uzsāks piektdien.

C grupā Milānā spēlēs Horvātija, Igaunija, Lielbritānija, Grieķija, Itālija un Ainara Bagatska vadītā Ukraina.

D grupā Prāgā tiksies Čehija, Somija, Izraēla, Nīderlande, Polija un Serbija.

Pēc apļa cīņām katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras sākot ar 10.septembri norisināsies Berlīnē. Astotdaļfinālā savā starpā tiksies A un B grupu komandas, kā arī C un D grupu labākās vienības.

Šī ir ceturtā reize, kad Eiropas čempionāta finālturnīra vīriešiem priekšsacīkšu spēles tiek aizvadītas četrās dažādās valstīs.

2017.gadā par Eiropas čempioniem basketbolā kļuva Slovēnijas izlases spēlētāji, par čempioniem kļūstot pirmo reizi. Slovēnija, kura ceturtdaļfinālā uzvarēja Latviju, finālā pieveica Serbiju. Cīņā par trešo vietu Spānija apspēlēja Krieviju.

Latvijas izlase Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā piedalījusies 14 reizes, taču šoreiz finālturnīram kvalificēties neizdevās, H grupā paliekot pēdējā vietā aiz Bosnijas un Hercegovinas, Grieķijas un Bulgārijas.

Eiropas čempionāts notiks no 1. līdz 18.septembrim.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu