Ģimenes satikšanās! Sieviete no Ukrainas Latvijā atrod trīs pusbrāļus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Katrīna Zvirbule-Hotčenkova.
Katrīna Zvirbule-Hotčenkova. Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāda sieviete Hersonā, Ukrainā, pavadījusi 30 savas dzīves gadus. Savu tēti viņa bez panākumiem meklēja jau no 2004. gada. Sākoties karam, sievietes pusbrālis arī bija sācis meklēt kontaktus ar Katrīnu, un ar raidījuma palīdzību tas izdevās, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Dienas ziņas".

Katrīna Zvirbule-Hotčenkova tēti pēdējo reizi redzējusi piecu gadu vecumā, bet jūlija beigās ieradusies Latvijā, jo tieši radinieki mudināja pārcelties šurp. Sieviete ar dēlu un mammu dzīvo Talsu novadā.

"Es biju cerējusi atrast vienu cilvēku, bet atradu trīs, četrus, pat piecus. Nesen piedzima brāļa bērniņš, un es tagad esmu arī tante.

Ļoti mīlu bērnus, tāpēc ar nepacietību gaidu tikšanos. Man atsūtīja fotogrāfijas, gaidu, kad varēšu turēt viņu rokās," stāsta Katrīna.

Šobrīd viņa un dēls pat pieteikušies Latvijas pilsonībai, kā arī mācās latviešu valodu.

"Man iet labi, mācos latviešu valodu - dažreiz pat ar draugu kaimiņos runāju latviski. Bet ļoti reti, jo ne visus vārdus zinu," stāsta Katrīnas dēls.

Vecākais no pusbrāļiem atzīst, ka komunikācija ar māsu ir viegla un abi apmainījušies ar bildēm. 

"Es viņai izstāstīju par savu ģimeni, viņa - par savu. Par Ukrainu viņa stāstīja un sevi. Baigi forši, ka ģimenes pieaugums ir lielāks.

Brāļiem vēl nav sanācis iepazīties, bet es viņiem esmu izstāstījis," norāda Sandris.

Starptautiskā raidījuma "Gaidi mani" brīvprātīgais Latvijā Mārtiņš Ziebergs, kurš saveda kopā Zvirbuli-Hotčenkovu un viņas pusbrāļus, atzina, ka šobrīd kara dēļ cilvēkiem ir lielāka interese gan par radiem Ukrainā, gan ukraiņiem par savām saknēm Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu