Pusgada laikā mīklainos apstākļos miruši vairāki ietekmīgi Krievijas biznesmeņi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Vismaz astoņi krievu oligarhi ir izdarījuši pašnāvību vai gājuši bojā negadījumos kopš janvāra beigām. Seši no viņiem bijuši saistīti ar diviem lielākajiem Krievijas enerģētikas uzņēmumiem, vēsta CNN.

Četri no sešiem bojā gājušajiem uzņēmējiem bijuši saistīti ar "Gazprom" un vienu no meitas uzņēmumiem, bet vēl divi uzņēmumu "Lukoil".

Jau ziņots, ka šonedēļ bojā gāja naftas kompānijas "Lukoil" direktoru padomes vadītājs Ravils Maganovs. 67 gadus vecais Maganovs ārstējies Maskavas centrālajā klīniskajā slimnīcā - nodaļā, kas atrodas slimnīcas sestajā stāvā.

Krievijas mediji "REN TV" un "Interfax", atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem, ziņoja, ka Maganovs gājis bojā, izkrītot pa logu.

Vēl viens "Lukoil" vadītājs Aleksandrs Subotins maijā tika atrasts miris netālu no Maskavas. Tika ziņots, ka viņš bija apmeklējis dziednieku. Krievu mediji ziņoja, ka ātrā palīdzība izsaukta, jo kāds vīrietis gulējis bezsamaņā ar sirds mazspēju.

Nāves, kas saistītas ar "Gazprom"

Par pirmo nāves gadījumu Krievijas mediji ziņoja 30. janvārī. Savā vasarnīcā miris tika atrasts "Gazprom" augstākais izpilddirektors Leonīds Šulmans. Mediji ziņoja, ka Šulmana vasarnīcā tika atrasta pašnāvības zīmīte.

Mēnesi vēlāk mirušu atrada vēl vienu augsta amata "Gazprom" pārstāvi. 25. februārī miris tika atrasts Aleksandrs Tjulakovs. Viņš tika atrasts savā garāžā un mediji ziņoja, ka Tjulakovs izdarījis pašnāvību.

CNN centās sazināties ar "Gazprom", lai noskaidrotu situāciju par abām nāvēm, taču uzņēmums atbildes nesniedza.

Aprīlī vēl divi mīklainos apstākļos mira vēl divi krievu biznesmeņi, kas saistīti ar "Gazprom" uzņēmumu.

Viens no mirušajiem bija bijušais "Gazprombank" viceprezidents Vladislavs Avajevs. Viņš tika atrasts miris kopā ar savu sievu un meitu dzīvoklī Maskavā 18. aprīlī. Policija Avajeva nāves gadījumu izmeklē kā slepkavību-pašnāvību. Avajevam pietuvināti cilvēki norādīja, ka viņiem nav ticības, ka biznesmenis izdarījis pašnāvību.

Dienu vēlāk, 19. aprīlī, savā mājā Barselonā, Spānijā miris tika atrasts vēl viens biznesmenis, kas saistītas ar "Gazprom" - Sergejs Protosenja. Viņa sievas un meitas līķi tika atrasti ar vardarbīgām nāves pazīmēm.

28. februārī savās mājās Anglijā miris tika atrasts Ukrainā dzimušais Krievijas naftas un gāzes miljardieris Mihails Vatfords. Policija ziņoja, ka nav pamata uzskatīt, ka Vatfords gājis bojā vardarbīgā nāvē.

Marta beigās miris tika atrasts vēl viens biznesmenis Vasīlijs Meļņikovs, kuram piederēja medicīnas preču uzņēmums. Krievijas mediji vēstīja, ka Meļņikovs, viņa sieva un abu divi bērni tika atrasti noslepkavoti. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu