Vīrietim jāizcieš cietumsods par nelikumīgu 8,9 miljonu cigarešu uzglabāšanu un valstij jāatdod zelta stieņi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Čīka/LETA

Stājies spēkā tiesas spriedums kādam vīrietim par nelikumīgu 8,9 miljonu cigarešu uzglabāšanu, ar kuru viņam piemērots četru gadu cietumsods un zelta stieņu konfiskācija.

Apsūdzētais līdz 2018.gada februārim savā lietošanā esošajās saimnieciskajās telpās Daugavpilī nelikumīgi uzglabāja 8 999 720 cigaretes bez Latvijas akcīzes markām. Cigarešu kopējā vērtība tobrīd bija 1 241 132 eiro, bet pieteiktā kaitējuma kompensācija valsts labā veidoja 1 111 363 eiro.

Apsūdzētais savu vainu minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā neatzina.

Pērn pavasarī Daugavpils tiesa apsūdzēto atzina par vainīgu un sodīja ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem un probācijas uzraudzību uz diviem gadiem.

Par minēto tiesas spriedumu Latgales apgabaltiesai tika iesniegts apelācijas protests un apelācijas sūdzības.

Šogad maijā Latgales apgabaltiesa pabeidza šo krimināllietu skatīt apelācijas kārtībā un apsūdzēto sodīja ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem.

Tāpat tiesa atstāja negrozītu pirmās instances tiesas spriedumu daļā, ar kuru nosprieda kratīšanas laikā izņemto mantu - skaidru naudu 200 000 eiro apmērā un četrus zelta stieņus - atzīt par noziedzīgi iegūtu mantu un konfiscēt valsts labā, kā arī nosprieda piedzīt no apsūdzētā valsts labā kaitējuma kompensāciju 1 111 363 eiro apmērā.

Minētais spriedums 23.augustā stājies likumīgā spēkā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu