Latvijā sācies militāro mācību cikla "Namejs 2022" rudens posms

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Militārās mācības "Namejs 2021" Augšdaugavas novadā.
Militārās mācības "Namejs 2021" Augšdaugavas novadā. Foto: Ivars Soikāns/LETA

No pirmdienas, 5. septembra, līdz 9. oktobrim Latvijā notiks militāro mācību cikla "Namejs 2022" rudens posms, norāda bruņotie spēki.

Militāro mācību cikla "Namejs 2022" rudens posma mērķis ir turpināt pilnveidot Nacionālo bruņoto spēku komandvadības sistēmu, stiprināt sadarbību starp vienībām, pārbaudīt un pilnveidot apgādes jautājumus, gaisa, jūras un sauszemes operāciju integrācijas procedūras, īstenojot vienību un štābu lauka taktiskās mācības darbībai hibrīda un konvencionāla konflikta apstākļos.

Militāro mācību cikls "Namejs" ir iepriekš plānots un visā Latvijā norisinās kopš 2014. gada.

Vienlaikus norisināsies arī Aizsardzības ministrijas mācības "Amex 2022", lai pārbaudītu valsts institūciju gatavību militārām un hibrīkrīzēm.

Militārajās mācībās plānota sadarbība ar Aizsardzības un Iekšlietu ministrijām, kā arī to padotībā esošām iestādēm, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu un vairākām pašvaldībām.

Savukārt, lai stiprinātu un pilnveidotu civilmilitāro sadarbību, militārajās mācībās piedalīsies gan valsts un pašvaldību iestādes, gan arī pārstāvji no privātā sektora uzņēmumiem un organizācijām, sniedzot dažāda veida atbalstu, tādējādi stiprinot visaptverošu valsts aizsardzības sistēmu Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu