Izraudzīts viens pretendents ZVA Covid-19 vakcīnu blakusparādību kaitējuma kompensācijas nodaļas vadītāja amatam (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Izraudzīts viens pretendents Zāļu valsts aģentūras (ZVA) Covid-19 vakcīnu blakusparādību kaitējuma kompensācijas nodaļas vadītāja amatam.

Kā pavēstīja ZVA Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Dita Okmane, interese par vakanci nav liela. Patlaban konkursa kārtībā ir izskatīts viens pretendents, kurš atbilst iestādes izvirzītajām prasībām un ir uzrunāts strādāt.

Paredzēts, ka alga atbilstoši kompetenču novērtējumam būs robežās no 1240 eiro līdz 1811 eiro.

Jau vēstīts, ka ZVA tiek veidota Covid-19 vakcīnu blakusparādību kaitējuma kompensācijas nodaļa.

Covid-19 vakcīnu izraisīto blakņu kompensācijas sistēmu valdība apstiprināja šī gada maijā, līdz ar to no 1.maija ZVA ir jānodrošina jaunas funkcijas, kas prasa papildus cilvēkresursus un materiālos resursus.

Bija plānots, ka Covid-19 vakcīnu blakusparādību kaitējuma kompensācijas nodaļā tiks izveidotas astoņas jaunas amata vietas, kur četras klasificētas kā valsts pārvaldes juriskonsultanti, trīs kā vecākie eksperti jeb ārsti un viens kā nodaļas vadītājs.

Savukārt atbalsta procesa nodrošināšanai, piemēram, dokumentu aprite, reģistrācija, līgumu slēgšana un noformēšana, grāmatvedības procesu pārraudzība, kvalitātes vadības procesi u.c., cilvēkresursi tiks nodrošināti esošo ZVA darbinieku ietvaros.

Valdībā apstiprinātajā Veselības ministrijas (VM) noteikumu projektā teikts, ka esošā finansējuma un personālresursu ietvaros aģentūra nevar nodrošināt jaunu funkciju. Līdz ar to jauno amata vietu izveidošanai aģentūrai ir nepieciešams papildus finansējums atlīdzībai un materiāltehniskajam nodrošinājumam 155 900 eiro apmērā gadā.

Okmane aģentūrai LETA skaidroja, ka budžeta grozījumu saskaņošanas posmā plānotais jaunu amatu skaits tika samazināts līdz pieciem, kā arī tika samazināts tam paredzētais finansējums 2022.gadam.

Okmane informēja, ka no plānotajām piecām vietām viena paredzēta nodaļas vadītājam, viena - ārstam, bet trīs - juriskonsultantiem.

Līdz ar to jauno amata vietu izveidei nepieciešams finansējums 93 133 eiro. Līdzekļi nepieciešami kompensācijas prasījumu par vakcīnas pret Covid-19 infekciju apstiprināto blakusparādību dēļ pacienta veselībai vai dzīvībai radītā smaga vai vidēji smaga kaitējuma izvērtēšanai, kompensācijas apmēra noteikšanai, piešķiršanai un izmaksāšanai.

Šī gada beigās arī paredzēts izvērtēt šo funkciju izpildi un nepieciešamos resursus, sacīja Okmane.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu