Trasa Zelenskim apsolījusi pilnīgu atbalstu Ukrainai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lielbritānijas premjerministre Liza Trasa.
Lielbritānijas premjerministre Liza Trasa. Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis otrdien, 6. septembrī, paziņoja, ka viņam bijusi saruna ar jauno Lielbritānijas premjerministri Lizu Trasu un viņi tajā "koordinējuši tālāku spiedienu" uz Krieviju.

Trasa, kas līdz šim bija Lielbritānijas ārlietu ministre, otrdien pārņēma premjerministra amatu no Borisa Džonsona, kurš ir bijis viens no galvenajiem Zelenska atbalstītājiem.

Zelenskis tviterī paziņoja, ka viņš ir pirmais kādas ārvalsts līderis, kas runājis ar Trasu pēc viņas apstiprināšanas jaunajā amatā, un "uzaicinājis viņu uz Ukrainu".

Viņš "pateicās britu tautai par ievērojamo aizsardzības un ekonomisko atbalstu Ukrainai" un sacīja, ka "ir svarīgi, lai Lielbritānija būtu gatava to tālāk nostiprināt".

Zelenskis sacīja, ka kopā ar Trasu "koordinējis tālāku spiedienu" uz Krieviju.

"Mērķis ir apturēt agresiju un saukt vainīgos pie atbildības," teica Zelenskis, piebilstor, ka "ir svarīgi atzīt Krieviju par teroristisku valsti".

Trasas preses sekretāre pavēstīja, ka jaunā premjerministre telefonsarunā ar Zelenski apsolījusi pilnīgu atbalstu Ukrainai.

"Savā pirmajā telefonsarunā ar kādu kolēģi kopš stāšanās premjera amatā viņa apliecināja Ukrainas līderim, ka pilnīgi atbalsta viņu un ka Ukraina var paļauties uz Lielbritānijas palīdzību ilgtermiņā," sacīja premjeres preses sekretāre.

Trasa un Zelenskis arī apsprieda "nepieciešamību stiprināt globālo drošību un pasākumsu, kas nepieciešami, lai nogrieztu līdzekļus, kas kurina [Krievijas prezidenta Vladimira] Putina kara mašīnu," sacīja Trasas preses sekretāre.

"Līderi nosodīja Putina mēģinājumus pagarīt enerģētiku par ieroci, un premjerministre sacīja, ka ir svarīgi, lai Krievijas šantāža neatbaidītu Rietumus no Putina sakāves nodrošināšanas," vēstīja Trasas preses sekretāre.

Lielbritānija ir uzticama Ukrainas sabiedrotā, kopš 24. februārī sākās Krievijas pilna apjoma iebrukums Ukrainā. Tā ir piegādājusi Ukrainai ieročus un militāro tehniku, sniegusi finansējumu un apmācījusi tās bruņotos spēkus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu