FOTO ⟩ Igauniju pāršalc sazvērestības teorijas pēc tam, kad debesīs parādījušās neparastas "baltās sliedes" (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Viktors Panasenko/Limon.ee

Šonedēļ Tallinā, Igaunijā, tika novērota neparasta aina. Taču fotoattēli, kas 8. septembrī tika publicēti sociālo tīklu vietnē "Facebook", izraisīja sazvērestību teoriju izplatīšanos. Pēc teoriju autoru domām, virs Tallinas tika izsmidzinātas ķīmiskas vielas, kas izplata slimības, tostarp, viņuprāt, jaunu Covid-19 celmu, vēsta igauņu portāls "Limon".

Kādas "Facebook" lietotājas ieraksts guva neskaitāmi daudz komentāru par skaistajām debesīm. Taču liela daļa cilvēku apgalvoja, ka tās ir ķīmiskas vielas.

Kādā ierakstā vēstīts: "Debesīs smidzina ķīmiju."

Šo teoriju mēdz dēvēt par "chemtrails" jeb "ķīmiskās trases". Saskaņā ar teoriju, valdība slepeni izsmidzina noteiktas "ķimikālijas" no pasažieru lidmašīnām. Sazvērestības teorētiķi apgalvo, ka šādus lidaparātus var atpazīt pēc neparastām "pēdām".

Daudzi Igaunijas iedzīvotāji aktīvi atbalstījušo šo sazvērestības teoriju, tomēr citi sociālo tīklu lietotāji argumentēja savu viedokli un izskaidroja attēlā redzamo ainu.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka inversijas gāzu sliedes baltā krāsā veidojas, gaisa kuģim lidojot desmit un vairāk kilometru augstumā (tuvu vai virs tropopauzes), kur ārējā gaisa temperatūra ir kļuvusi konstanti nemainīga un ir mīnus 57 grādi pēc Celsija.

Ūdens tvaikiem sasalstot, veidojas inversijas gāzu sliede, kas parasti pēc neilga laika izgaist un līdz zemes virsmai nenonāk. Inversijas gāzu sliežu lielums un forma ir atkarīgi no gaisa mitruma un vēja virziena šajā kreisēšanas lidojumu augstumā, tādēļ katrā reizē šīs sliedes izskatās dažādas (plašākas, šaurākas utt.).

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu