VIDEO Autovadītājai nebija tiesību. Zināmas jaunas detaļas par bēdīgi slaveno "CityBee", kas apgāzās uz jumta (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zane Bitere/LETA

Piektdienas rītā uz Elizabetes ielas pie Ministru kabineta ēkas garāmgājējus piesaistīja pārsteidzoša aina. Koplietošanas mašīna "CityBee" bija apgāzusies uz jumta. Kā izrādās, avārijā cietušās automašīnas vadītājai neesot bijušas tiesības sēsties pie stūres un viņa nomas auto izīrējusi uz sveša vārda, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Negadījumā iesaistīta arī melna "Volkswagen" automašīna, kuras īpašnieka sieva skaidro, ka vīrs viņu gaidījis stāvvietā Elizabetes ielā un pamanījis, ka uz viņa pusi brauc nomas auto, mērojot ceļu pretējā virzienā.

"Nebremzējot uztriecās mums virsū, aizsita mūsu mašīnu uz ietves," stāsta sieviete. "Viņa pati izkāpa no mašīnas. Pie stūres jauna meitene bija."

"Šos auto var paņemt jebkurš, un, ja vadītājam nav apjēgas, ka nevar vadīt transportlīdzekli bez vadītāja apliecībām, tas ir drauds sabiedrībai.

Tā var notriekt arī kādu riteņbraucēju vai gājēju," norāda melnā "Volkswagen" vadītāja.

Policijā skaidro, ka koplietošanas auto vadītāja pārkāpa zīmes "iebraukt aizliegts" prasības, vadīja automašīnu bez transportlīdzekļa tiesībām un rezultātā izraisīja sadursmi ar citu spēkratu. Valsts policija, ierodoties notikuma vietā, par pārkāpumiem pieņēmusi lēmumu par soda piemērošanu.

Sazinoties ar kompānijas "CityBee" pārstāvjiem, viņi informē, ka lietotāja profils, kas tika izmantots šī transportlīdzekļa rezervēšanai, tika bloķēts uzreiz pēc negadījuma. Viņi ir sazinājušies ar lietotāja profila īpašnieku, lai noskaidrotu apstākļus.

Visticamāk, ka braucēja izmantoja kāda radinieka vai drauga datus, lai sēstos pie stūres un tas tagad beigsies ar sodiem ne vien jaunajai sievietei, bet arī patiesajam "Citybee" profila īpašniekam.

Katrs otrais garāmgājējs, ieraugot avāriju, paņēmis savu mobilo telefonu, lai redzēto iemūžinātu.

"CityBee" pārstāvji uzsver, ka saskaņā ar noteikumiem tikai "CityBee" reģistrētais lietotājs var izmantot pakalpojumus.

"Ir kategoriski aizliegts dalīties ar savu profilu ar citiem. Mūsu politika aizliedz braukt bez transportlīdzekļu vadīšanas atļaujas, kā arī alkohola vai citu vielu ietekmē. Mēs šajos jautājumos esam ļoti stingri un nepieļaujam izņēmumus.

Jebkurš lietotājs, kuram konstatēta dalīšanās ar savu profilu ar citiem, transportlīdzekļa vadīšana reibumā vai bez autovadītāja tiesībām, par šādu rīcību saņem bargu naudas sodu līdz 2000 eiro,

kā arī tam tiks bloķēts konts un būs jāatlīdzina visi materiāli zaudējumi, kas nodarīti mums un trešajām personām. Gala summa var sasniegt vairākus desmitus tūkstošus eiro," norāda uzņēmuma pārstāvji. 

Par laimi, visi avārijā iesaistītie tika cauri vien ar izbīli, tomēr abi negadījumā iesaistītie auto no negadījuma vietas devās prom ar evakuatora palīdzību.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu