Ukrainas apgāde ar ieročiem ir "morāli pieņemama", atzīst Romas pāvests (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Romas pāvests Francisks.
Romas pāvests Francisks. Foto: EPA/Scanpix

Romas pāvests Francisks ceturtdien atzina, ka Ukrainas apgāde ar ieročiem ir "morāli pieņemama", jo tie ir vajadzīgi pašaizsardzībai.

Francisks to paziņoja preses konferencē, atgriežoties no starpreliģiju kongresa, kas divas dienas bija noticis Kazahstānas galvaspilsētā Nursultanā.

"Tas ir politisks lēmums, kas var būt morāls, morāli pieņemams, ja tas tiek pieņemts morāles apstākļos," sacīja pāvests, atbildot uz jautājumu, kā viņš vērtē Rietumu ieroču piegādes Ukrainai.

"Pašaizsardzība ir ne tikai likumīga, bet arī dzimtenes mīlestības izpausme. Tas, kurš neaizsargā sevi, kurš neaizsargā neko, to nemīl.

Tie, kas aizsargā, [to] mīl," sacīja pāvests.

Francisks piebilda, ka lēmums par ieroču piegādēm var kļūt amorāls tad, ja tā "nolūks ir provocēt vēl vairāk kara, vai pārdot ieročus, vai atbrīvoties no nevajadzīgiem ieročiem".

Romas pāvests arī izteicās par iespējamām Ukrainas un Krievijas sarunām, paužot uzskatu, ka šāds dialogs ir grūts, bet "to nevajadzētu noraidīt".

"Es neizslēgtu dialogu ar jebkuru valsti, kas atrodas kara stāvoklī, pat ja tā ir agresors (..) Reizēm nākas risināt arī šādu dialogu. Nākas, lai kā to negribētu," sacīja pāvests.

Francisks iepriekš bija nācis klajā ar neviennozīmīgiem paziņojumiem par karu Ukrainā. Viņš bija apgalvojis, ka šis karš ir izprovocēts, bija kritizējis ieroču piegādes Ukrainai, kā arī apgalvojis, ka vismaz daļa atbildības par šo karu gulstas uz NATO.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu