Karalis Čārlzs un princis Viljams pārsteidz iedzīvotājus, kuri 16 stundas stāv rindā, lai godinātu Elizabeti II (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Karalis Čārlzs III un princis Viljams ieradās pārsteiguma vizītē pie cilvēkiem, kuri 16 stundas stāvēja rindā, lai godinātu Elizabeti II, vēsta medijs "Insider".

Jaunais monarhs paspieda roku cilvēkiem, kas stāvēja šajā rindā. Sociālajos tīklos publicētajos videoklipos redzams, kā viņš sarunājas ar pacietīgajiem sērotājiem.

Daži cilvēki izplūda asarās pēc tikšanās ar princi Viljamu, kurš turpināja runāt ar iedzīvotājiem arī pēc tam, kad viņa tēvs devās tālāk.

Kāda sieviete Velsas princim pastāstīja, ka stāvējusi rindā 13 stundas. Viņš atbildēja: "Trīspadsmit stundas? Jūs izskatāties ļoti labi pēc 13 stundām."

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka tūkstošiem cilvēku aizvadījuši aukstu nakti, gaidot rindā Londonā, lai atvadītos no Lielbritānijas karalienes Elizabetes II, bet policija aizturējusi kādu vīrieti par mēģinājumu noraut karalisko standartu, ar ko pārklāts karalienes zārks.

8. septembrī 96 gadu vecumā mirušās karalienes, kura tronī bija 70 gadus, zārks četras dienas līdz bērēm pirmdien atrodas britu parlamenta kompleksa Vestminsteras zālē publiskai cieņas izrādīšanai.

Naktī uz sestdienu Londonā gaisa temperatūra nokritās līdz sešiem grādiem pēc Celsija skalas, un brīvprātīgie tūkstošiem rindā gaidošo pasniedza siltu tēju.

Lielbritānijas Digitālo lietu, kultūras, mediju un sporta ministrijas dati liecina, ka pašlaik rindā ir jāgaida līdz 16 stundām.

Sērotāji tiek brīdināti, ka, Sautvorkas parkam Londonas dienvidaustrumos sasniedzot maksimālo cilvēku skaitu, rinda tiks slēgta. Piektdien, kad rinda sasniedza astoņus kilometrus, tā uz vairākām stundām tika slēgta, un veidojās rinda, kurā cilvēki gaidīja savu iespēju iestāties rindā, kas virzās uz Vestminsteras zāli.

Kopš trešdienas pie zārka no karalienes atvadījušies tūkstošiem cilvēku, bet piektdien ap plkst.22 (pusnaktī pēc Latvijas laika) kāds vīrietis izskrēja no rindas, pagrūžot septiņus gadus vecu meiteni, un mēģināja pieskarties zārkam un noraut karalisko standartu, ar kuru pārklāts uz paaugstinājuma novietotais zārks.

Lielbritānijas sabiedriskā raidorganizācija BBC, kas nodrošina pārraidi ar 30 sekunžu nobīdi, ātri pārslēdza kameras un incidents nebija redzams. Kameras atpakaļ uz zārku tika pārslēgtas pēc apmēram 15 minūtēm.

Vīrietis nekavējoties tika aizturēts, un Londonas policijas amatpersonas paziņojušas, ka viņš ir apcietināts aizdomās par sabiedriskās kārtības traucēšanu.

Piektdienas vakarā uz 15 minūtēm svinīgajā šķirsta apsardzē stājās arī karalienes četri bērni - karalis Čārlzs III, princese Anna, princis Endrū un princis Edvards. Arī laikā, kad karaliskās ģimenes pārstāvji atradās pie zārka, noliektām galvām pieminot savu mirušo māti, cilvēku straume turpināja plūst cauri Vestminsteras zālei.

Sestdienas vakarā līdzīgā piemiņas sardzē ap karalienes zārku sastāsies viņas astoņi mazbērni, arī troņmantnieks Velsas princis Viljams un viņa brālis Saseksas hercogs Harijs, kuram, neskatoties no atteikšanās no karaliskajiem pienākumiem, izņēmuma kārtā atļauts uzvilkt militāro formastērpu.

Piektdien, pēc 12 rindā kopā ar citiem sērotājiem pavadītām stundām, cieņu Elizabetei II izrādīja arī britu futbola leģenda Deivids Bekhems, kurš, kā ziņo mediji, atteicies no piedāvātās iespējas apiet rindu.

Karaliene, kas nomira Balmoralas muižā Skotijā, pirmdien tiks godināta pirmajās valsts bērēs Lielbritānijā gandrīz sešdesmit gadu laikā. Gaidāms, ka bēru ceremoniju Vestminsteras abatijā apmeklēs vairāk nekā 2000 lūgto viesu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu