Māte Taizemē saindē savus bērnus, lai dabūtu ziedojumus. Viņai piespriež nāvessodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: MIA Studio/Shutterstock

Kāda sieviete Taizemē uz slimnīcu atveda savu četrus gadus veco dēlu, sūdzoties, ka viņš cieš no vēdera sāpēm un asins vemšanas jūras velšu alerģija. Ārsti pēc izmeklējumiem atklāja, ka zēns patiesībā cieš no smagas kuņģa infekcijas, ko izraisījusi indīga viela, raksta medijs "Vice".

Pēc dziļākas izmeklēšanas mediķi atklāja, ka Nativana Rakundžeta jau divus gadus bija pievienojusi bērna maltītēm kodīgu vielu. Taču viņš nebija viņas vienīgais upuris. Ārsti atklāja, ka sievietei bija arī adoptēta meita, kura nomira 2019. gadā pēc tam, kad cīnījās ar līdzīgiem simptomiem.

Sieviete tika arestēta 2020. gadā, un viņas dēls tika ievietots patversmē. 

Rakundžeta, kuru vietējie dēvē par "balinātāja mammu", Taizemes galvaspilsētā Bangkokā šī gada 15. septembrī tika notiesāta uz nāvi.

Viņa tika atzīta par vainīgu savu divu bērnu saindēšanā un viņu slimīgo attēlu ievietošanā sociālajos medijos, lūdzot ziedojumus.

Ārsti konstatēja, ka abi bērni cietuši no gremošanas trakta asiņošanas, asiņu vemšanas un kuņģa iekaisuma, ko izraisīja kodīgas vielas uzņemšana.

Prokurori sacīja, ka sieviete savu četrus gadus veco meitu barojusi ar viegli kodīgu šķidrumu, jau kopš viņas adoptēšanas 2015. gadā. Meitene pirmo reizi tika ievietota slimnīcā 2018. gada decembrī ar akūtām vēdera sāpēm un asiņu vemšanu. Nākamo septiņu mēnešu laikā viņa tiks ievietota slimnīcā sešas reizes.

Meitene mira 2019. gadā, bet toreiz ārsti viņas nāvi neuzskatīja par aizdomīgu.

Taču 2020. gada janvārī, mazāk nekā gadu pēc adoptētās meitas nāves, Rakundžeta savu bioloģisko dēlu ievietoja slimnīcā ar līdzīgiem simptomiem, tostarp vēdera sāpēm, asiņu vemšanu un pietūkumu mutē.

Tiesa uzzināja, ka sieviete jau kopš 2017. gada septembra ir indējusi sava dēla ēdienu un publicējusi savu slimo bērnu attēlus sociālajā tīklā "Facebook", lūdzoties cilvēkus ziedot medicīnisko izdevumu segšanai. 

Sievietes bankas kontos policija atrada prāvas naudas summas - aptuveni 54 000 dolāru, kas, domājams, iegūti no ziedojumiem. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu