Puertoriko un Dominikānas Republikā plosās viesuļvētra "Fiona"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Viesuļvētras "Fiona" nodarītie postījumi Dominikānas Republikā.
Viesuļvētras "Fiona" nodarītie postījumi Dominikānas Republikā. Foto: Reuters/ScanPix

Viesuļvētra "Fiona" pirmdien, 19. septembrī, skārusi Dominikānas Republiku. Dienu iepriekš tā satricināja Puertoriko, atstāja visu valsti bez elektroapgādes un nodarīja plašus postījumus.

Vētras ietekme bijusi sevišķi postoša, jo Puertoriko vēl nav atguvusies no viesuļvētras "Marija", kas 2017. gada laupīja dzīvību teju 3000 cilvēku un iznīcināja elektroapgādes tīklu.

"Fionas" atnestie vēji un lietus Puertoriko noskaloja ceļus, norāva ēkām jumtus un izraisīja plūdus, sagrāva tiltu un appludināja lidostas skrejceļu.

Varasiestādes ziņoja, ka vētrā neviens cilvēks nav gājis bojā, bet amatpersonas brīdināja, ka patieso postījumu apmēru vēl nav iespējams noteikt.

Paredzams, ka iedzīvotājiem nāksies vairākas dienas gaidīt, līdz tiks atjaunota elektroapgāde. Lielā daļā valsts traucēta arī apgāde ar ūdeni.

Gatavojoties vētrai, Dominikānas Republikas varasiestādes slēdza ostas un aicināja cilvēkus palikt mājās un nedoties uz darbu.

Pirmdienas rītā, kad "Fionas" centrs atradās aptuveni 15 kilometrus no Samanas, Dominikānas Republikā, vētras brāzmas sasniedza ātrumu 140 kilometrus stundā (38 metrus sekundē).

Meteorologi prognozē, ka "Fiona" otrdien pavirzīsies garām Tērksu un Kaikosu salām un ceturtdien vai piektdien pietuvoties Bermudu salām, saglabājot viesuļvētras spēku.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu