Pirmdien ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas un vienam Kirgizstānas pilsonim

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Attēls ilustratīvs.
Attēls ilustratīvs. Foto: FocusDzign/Shutterstock

Pirmdien, 19. septembrī, Terehovas un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trijiem ārzemniekiem - diviem Krievijas pilsoņiem un vienam Kirgizstānas pilsonim, informēja Valsts robežsardzes (VRS) Galvenās pārvaldes Stratēģiskās attīstības un sabiedrisko attiecību nodaļā. 

Krievijas pilsoņiem ieceļošana tika liegta, jo viņiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Kirgizstānas pilsonis nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi. Personas nosūtītas atpakaļ uz izceļošanas valsti.

Pirmdien kopumā robežsargi uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatējuši 43 likumpārkāpējus. Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, tajā skaitā Grebņevas robežkontroles punktā Armēnijas pilsonis robežsargiem uzrādīja viltotu Polijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu sākts kriminālprocess, bet viltotie dokumenti izņemti.

Pāternieku un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēti četri Uzbekistānas, viens Krievijas un viens ASV pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs - šiem cilvēkiem bija pārsniegts vīzā norādītais vai bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks, nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas vai arī nebija derīga ceļošanas dokumenta. Par divu Uzbekistānas un viena ASV pilsoņa pārkāpumiem lietvedība netika sākta, bet pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Savukārt lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens uz Londonu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi diennakts laikā konstatēti četrām personām - diviem Uzbekistānas, vienam Krievijas un vienam Lietuvas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā VRS amatpersonas pirmdien saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 18 personām - sešiem Baltkrievijas, četriem Ukrainas, trīs Lietuvas, diviem Krievijas, vienam Latvijas, vienam ASV un vienam Moldovas pilsonim, liecina VRS apkopotā statistika.

Kā ziņots, pirmdien stājās spēkā Ministru kabineta noteiktie ierobežojumi Krievijas pilsoņu - Šengenas īstermiņa vīzu turētāju - ieceļošanai Latvijā nebūtiskiem mērķiem, piemēram, tūrisma un atpūtas nolūkos.

VRS priekšnieks Guntis Pujāts prognozēja, ka pēc valdības noteiktajiem ierobežojumiem pastāv zināms risks Krievijas valstspiederīgo nelikumīgai zaļās robežas šķērsošanai, taču mēģinājumi nelegāli šķērsot Latvijas robežu nepieaugs ļoti būtiski.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu