VIDEO ⟩ Strauji izplatās viltus ziņas. "Simpsoni" neparedzēja Elizabetes II nāvi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix, Ekrānuzņēmums

Tīmeklī plašu rezonansi guvis video, kurā tiek apgalvots, ka populārajā animācijas seriālā "Simpsoni" tika pareģots, ka karaliene Elizabete II mūžībā dosies 2022. gadā, taču tā ir viltus ziņa, raksta "Insider".

"TikTok" vietnē strauji izplatījies video ar nepatiesām ziņām par to, ka animācijas seriāls "Simpsoni" paredzējis karalienes Elizabetes II nāvi. Baumas balstītas uz pārveidotu karikatūras versiju par zārkā guļošu karalieni un uzrakstu uz plāksnes - "Elizabete II 1926-2022."

@laikacl 🚫⚠️¿O todo era ficción? #queenelizabeth #illuminati #reptilian #explore #simpsons ♬ sᴛᴇʀᴇᴏ ʜᴇᴀʀᴛs - 🕷

Vispopulārākais video, kurā redzams attēls, tika publicēts 14. septembrī, un tam ir nu jau vairāk nekā 23 miljoni skatījumu.

Tajā ir redzams īss klips no 15. sezonas raidījuma trešās sērijas ar nosaukumu "The Regina Monologies", kas pirmo reizi tika rādīta 2003. gadā un kurā attēlota karaliene Elizabete II, kas tiesā šova galveno varoni Homēru pēc tam, kad viņš ar savu karieti ietriecās viņas karietē. 

"Youtube" atrodama pilnā sērija "The Regina Monologies", kurā skaidri redzams, ka šādu kadru nav.

33 sezonu laikā seriālā vairākkārt Elizabetes II tēls parādījies, bet viņa nevienā no tām nekad nav mirusi. Izplatītie attēli gluži vienkārši ir pārveidoti.

Faktu pārbaudes vietne "Misbar" spekulēja, ka izplatītais karalienes attēls zārkā ir variācija animētam Donalda Trampa attēlam, kas 2020. gadā izplatījās vietnē "Twitter". Medijs "The Independent" ziņoja, ka tiešsaistes lietotāji apgalvoja, ka attēls liecina, ka "Simpsoni" prognozēja, ka bijušais ASV prezidents mirs nākamo mēnešu laikā, bet aina, kurā attēlota Trampa nāve, seriālā nekad netika parādīta.

Šķiet, ka izplatītajā karalienes Elizabetes II attēlā ir izmantots tas pats zārka fons no viltus attēla, kurā attēlota Trampa nāve, un tam virsū ir uzlikts animēts karalienes attēls un pievienots datējums ar karalienes dzimšanas un miršanas gadu.

Vairāk nekā 30 sezonu garumā "Simpsoni" ieguvuši reputāciju par nākotnes "prognozēšanu", daudziem šova faniem norādot, ka dažādi seriālā attēlotie notikumi reālajā dzīvē notiek vairākus gadus vēlāk. Kā jau iepriekš ziņoja "Insider", 2005. gada sērijā tika rādīts, ka varonis Neds Flanders ceļo uz Kanādu un uzzina, ka kaņepes tur ir likumīgas, 13 gadus pirms valsts legalizēja marihuānas izmantošanu izklaidējošām vajadzībām. 2000. gada šova epizode atsaucās uz Donalda Trampa kļūšanu par prezidentu 16 gadus pirms viņa ievēlēšanas amatā.

Karalienes Elizabetes gadījumā "Simpsoni" neparedzēja viņas nāvi, par to liecina iepriekšminētie fakti.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka pēc 70 britu monarhijas tronī pavadītiem gadiem Elizabete II ceturtdien, 8. septembrī, nomira 96 gadu vecumā. 

Pēc karalienes došanās mūžībā par Lielbritānijas karali kļuvis viņas vecākais dēls Čārlzs III.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu