Krievija pārvieto armijas vienības no Sīrijas uz Ukrainu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP / Scanpix

Krievija nolēmusi nosūtīt Sīrijā izvietotās armijas vienības uz Ukrainu, otrdien sociālajā tīklā paziņojis Ukrainas Bruņoto spēku ģenerālštābs.

"Neveiksmīgo slēptās mobilizācijas centienu dēļ Krievijas Federācijas militārā un politiskā vadība pieņēma lēmumu par 217.Izpletņlēcēju pulka vienību izvešanu no Sīrijas Arābu Republikas teritorijas un tālāku sagatavošanu pārvietošanai uz Ukrainas teritoriju," teikts paziņojumā.

Ģenerālštābs arī norādīja, ka medicīnas iestādes okupētajā Doneckas apgabala pilsētā Horļivkā ir ļoti noslogotas, jo tiek ievesti smagi ievainoti Krievijas karavīri. Turklāt no Hersonas apgabala uz īslaicīgi okupēto Doneckas apgabala teritoriju devušās divas lielas kravas automašīnas ar 1.armijas korpusa karavīru līķiem. Līķu skaits vēl nav precizēts, ziņoja ģenerālštābs.

Saskaņā ar ģenerālštāba rīcībā esošo informāciju Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz otrdienas rītam sasnieguši 54 810 karavīrus. Krievijas zaudējumu apmērs tiek precizēts, jo informācijas ieguvi traucē karadarbība.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu