Vienradzis tiek laists brīvsolī - "Wizards" gaidāmajā sezonā neplāno Porziņģim noteikt ierobežojumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas kluba Vašingtonas "Wizards" galvenais treneris Vess Anselds jaunākais sarunā ar medijiem norādīja, ka gaidāmajā sezonā latviešu basketbolistam netiks noteikti ierobežojumi.

Latvijas basketbola spīdeklis savā NBA karjerā ir saskāries ar lielākiem un mazākiem savainojumiem, kuru dēļ viņam nācies izlaist ievērojamu spēļu skaitu.

Apzinoties Porziņģa savainojumu vēsturi, latvieša iepriekšējais klubs Dalasas "Mavericks" bieži vien ierobežoja gan basketbolista minūtes, gan spēļu skaitu, neļaujot viņam aizvadīt divus mačus pēc kārtas.

Pēc pārcelšanās uz Vašingtonas klubu Porziņģis ne reizi neaizvadīja vairāk par 32 minūtēm mačā. Anselds atklāja, ka gaidāmajā sezonā tas mainīšoties un vajadzības gadījumā Porziņģis varēšot spēlēt arī vairāk. 

Porziņģis šajā vasarā, pārstāvot Latvijas izlasi, laukumā izskatījās krietni mobilāks nekā iepriekš, kas ļauj cerēt, ka liepājnieku beidzot nenomoka kāds savainojums. Unselds apstiprināja, ka Porziņģis varēs spēlēt arī divus mačus pēc kārtas.

Aizvadītās sezonas izskaņā kluba līderi Porziņģis un Bīls tā arī neuzspēlēja kopā, jo Bīls atkopās no plaukstas locītavas operācijas. Anselds uzsver, ka abus kluba spīdekļus centīsies iespēlēt ar pacietību.

"Nevēlos skriet notikumiem pa priekšu, bet ir patīkami, ka visi [spēlētāji] ir bez traumām. Mums situācijai jāpieiet stratēģiski, jo ir patīkami, ka pieejami ir visi puiši, bet tajā pašā laikā mums priekšā ir gara sezona. Mums ir četras pirmssezonas spēles, līdz ar to centīsimies parūpēties par to, lai konkrētas spēlētāju grupas laukumā pavadītu laiku kopā. Nedomāju, ka mums kaut ko ir jāsasteidz," sacīja "Wizards" stūrmanis.

Pārstāvot Dalasas "Mavericks" un Vašingtonas "Wizards", Porziņģis pagājušajā sezonā laukumā devās 51 spēlē, vidēji guva 20,2 punktus, izcīnīja 8,1 atlēkušo bumbu zem groziem, atdeva 2,3 rezultatīvas piespēles un bloķēja 1,6 pretinieku metienus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu