VIDEO ⟩ Maskavā skandē "Putinu ierakumos". Krievijā protestos pret mobilizāciju vairāk nekā 1400 aizturēto (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijā trešdien protestos pret prezidenta Vladimira Putina izsludināto daļējo mobilizāciju 38 pilsētās aizturēti vismaz 1400 cilvēki, ziņo nevalstiskā organizācija "OVD-Info", kas veic Krievijas politieslodzīto uzskaiti.

Šie ir lielākie protesti Krievijā kopš demonstrācijām, kas izcēlās pēc Krievijas militārā iebrukuma Ukrainā sākuma februārī. Stihiskās protesta akcijas notika Maskavā, Sanktpēterburgā, Sibīrijas, Urālu un Tālo Austrumu pilsētās. Cilvēki izgāja pilsētu centrālajos laukumos bez plakātiem, baidoties no aizturēšanas.

Maskavā tika aizturēti protestētāji Arbata ielā, Arbata laukumā un Puškina laukumā. Pūlis skandēja "Nē karam" un "Putinu ierakumos".

Protestētāji nekavējoties tika aizturēti, un Maskavā ir aizturēti vismaz 536 cilvēki.

FOTO: Protesti Krievijā pret mobilizāciju

Visvairāk aizturēto ir Sanktpēterburgā, Maskavā un Jekaterinburgā.

Maskavā un Sanktpēterburgā policisti brutāli aizturējuši protestētājus gan gājienu laikā, gan metro. Protestu dalībnieki un žurnālisti sisti, vēsta cilvēktiesību aizstāvji.

Ziņu aģentūra "Interfax" citēja Krievijas Iekšlietu ministrijas paziņojumu, ka tā apspiedusi mēģinājumus "organizēt neatļautas pulcēšanās". Ministrija piebilda, ka visas demonstrācijas tiek apturētas, bet policija aiztur visus "pārkāpumu" izdarītājus un viņus aizved uz izmeklēšanas laiku.

Sanktpēterburgā uz protesta akciju pie Īzaka katedrāles izgāja simtiem cilvēku un arī tur notika aizturēšanas, aizturēti vismaz 565 cilvēki.

Pirms tam arī Urālu, Sibīrijas un Tālo Austrumu pilsētās notika protesta akcijas, taču katrā no tām piedalījās līdz dažiem desmitiem cilvēku.

Jekaterinburgā, kur notika mītiņš Darba laukumā, aizturēti vismaz 48 cilvēki. Starp aizturētajiem ir trīs vīrieši, kas sacīja, ka viņi nesen atgriezušies no Ukrainas un atriebs bojāgājušos biedrus.

Ufā protesta akcijā pret mobilizāciju tika aizturēti apmēram 30 cilvēku, no kuriem vismaz 22 tika aizturēti.

Tika aizturēti arī vismaz pieci cilvēki Novosibirskā, vairāk nekā 20 Permā, un 20 Irkutskā.

Krievijas jauniešu kustība "Vesna" ("Pavasaris") bija šodien izsludinājusi visā Krievijā protesta akciju pret prezidenta Vladimira Putina izsludināto daļējo mobilizāciju.

Aktīvisti aicināja visu pilsētu iedzīvotājus iziet ielās plkst. 19 pēc vietējā laika.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu