Izraēlas uzņēmums pārdod Ukrainai pretdronu iekārtas, valdība piever acis, ziņo laikraksts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Irānas drona atlūzas Ukrainā, netālu no Kupjanskas.
Irānas drona atlūzas Ukrainā, netālu no Kupjanskas. Foto: AP/Scanpix

Ar Polijas starpniecību viens no Izraēlas aizsardzības rūpniecības uzņēmumiem pārdod Ukrainai pretdronu iekārtas cīņai pret Krievijas iepirktajiem Irānas bezpilota lidaparātiem, raksta Izraēlas tiešsaistes laikraksts "Zaman Israel" ("The Times of Israel").

Izraēlas valdība uzskata par labāku pievērt acis uz šo darījumu, lai gan Izraēlā pastāv aizliegums pārdot Ukrainai "progresīvas aizsardzības tehnoloģijas" iekārtas.

Laikrakstam kļuvis zināms, ka Izraēlas aizsardzības industrija pārdod Ukrainas armijai sistēmas dronu pārtveršanai un iznīcināšanai, kas tiek izmantotas, lai pārtvertu Krievijas armijas dronus. Pārdošana tiek veikta caur Poliju, apejot aizliegumu pārdot šādas iekārtas Ukrainai.

Šis pretdronu iekārtas ir izmantojamas cīņai pret Krievijas iepirktajiem Irānas bezpilota lidaparātiem, kurus Ukrainas pretgaisa aizsardzībai ir grūti fiksēt to nelielā izmēra un zemā lidojuma augstuma dēļ.

Ukrainas gaisa spēki ceturtdien paziņoja, ka ir iznīcinājuši uzreiz četrus Irānas būvētos kamikadzes dronus "Shahed-136". Tos ap plkst.20 Mikolajivas apgabalā notrieca Ukrainas gaisa spēku pavēlniecības "Dienvidi" Odesas zenītraķešu brigādes karavīri, izmantojot divas vadāmas zenītraķetes.

Ukrainas gaisa spēki otrdien notrieca vienu kamikadzes dronu "Shahed-136". Krievijas karaspēks šos Irānas būvētos dronus marķē ar nosaukumu "Geraņ-2".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu